Ο ρόλος της Ψυχικής Yγείας στον Καπιταλισμό

Η υγεία, σωματική και ψυχική, είναι ίσως το πολυτιμότερο αγαθό, καθώς κυριολεκτικά και μεταφορικά καθορίζει τη ζωή. Η αξία της ψυχικής υγείας στον καπιταλισμό έχει δύο ρόλους, αυτόν που της προσδίδει η ανθρωπιά του λαού και αυτόν που της προσδίδει η ασυδοσία του κεφαλαίου.

 Συνέντευξη με τον νέο Πρόεδρο της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, Γιώργο Μωυσή

Μετά την ολοκλήρωση των μαθητικών εκλογών σε όλα τα σχολεία παγκύπρια και τον καταρτισμό των σωμάτων των επαρχιακών ΕΣΕΜ και της ΠΣΕΜ σε κεντρικό επίπεδο, ο νεοκλεγής Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιώργος Μωυσής, προτεραιοποιεί τις σημαντικότερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το οργανωμένο μαθητικό κίνημα. Παράλληλα, επαναβεβαιώνει την τροχιά διεκδίκησης στην οποία θα συνεχίσει να κινείται η ΠΣΕΜ και στέλνει μήνυμα αγώνας σε όλο τον μαθητόκοσμο.

«Καλά Χριστούγεννα». Για όλους;  Το περιβάλλον και οι εργαζόμενοι, μάλλον διαφωνούν

Δεκέμβριος, o μήνας που οι βιτρίνες φορτώνονται με χριστουγεννιάτικα φώτα και στολίδια. Τόσες πολλές σοκολάτες και γλυκά, αρκετά για να «χορτάσουν» τα μάτια. Τα μαγαζιά γεμίζουν με κόσμο που τρέχει να προλάβει τις προσφορές, να αγοράσει σε χαμηλές τιμές. Τρέχουν όλοι να αγοράσουν δώρα, στολίδια, ρούχα και άλλα. Τόσα ρούχα, ώστε να καλύψουν όλες τις Χριστουγεννιάτικες υποχρεώσεις, καινούργια ρούχα για τις βραδινές εξόδους, για τα οικογενειακά τραπέζια, την εκκλησία κ.α.

«Κάλαντα Αλληλεγγύης 2024» Αφιερωμένα στα παιδιά της Παλαιστίνης

Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων στο πλαίσιο της δράσης του, πραγματοποιεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την εκστρατεία «Κάλαντα Αλληλεγγύης». Ο θεσμός των «Καλάντων Αλληλεγγύης» έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως μία από τις σημαντικότερες δράσεις έκφρασης αλληλεγγύης του κινήματος μας, γιατί προσφέρουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε παιδιά που την έχουν ανάγκη, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Σελίδα 1 από 131

© 2023 EDON. All Rights Reserved.