ΑΚΕΛ – Αριστερά – Κοινωνική Συμμαχία Δύναμη διεκδίκησης στην Ευρώπη!

Το ΑΚΕΛ παρουσίασε στις 17 Φεβρουαρίου το ψηφοδέλτιο του για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από μια ομάδα που εκπροσωπεί τις αξίες, τις αρχές, τις προτεραιότητες, τις ευαισθησίες της Αριστεράς και όλου του προοδευτικού κόσμου.

Σηματοδοτείται έτσι η έναρξη άλλης μιας μάχης προς μια Ευρώπη πραγματικά δημοκρατική, την Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης, των σύγχρονων κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, της νέας γενιάς, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, του κάθε ανθρώπου που κοπιάζει για τα προς το ζην.

Λευκόνοικο 1945: Η 25η Μαρτίου που ξέχασαν τα βιβλία

Κάθε χρόνο σε Ελλάδα και Κύπρο εορτάζεται με δοξολογίες και παρελάσεις η Ελληνική Επανάσταση απέναντι στους Οθωμανούς και αυτομάτως το μυαλό όλων -άλλων ενσυνείδητα κι άλλων υποσυνείδητα-, πάει προς το 1821.

Όμως η συγκεκριμένη ημερομηνία συνδέεται επίσης με τον αντιαποικιακό αγώνα του ΑΚΕΛ και πιο συγκεκριμένα, με μία άγνωστη -αφού φρόντισαν καλά κάποιοι να μην αναφέρεται πουθενά- ιστορία που διαδραματίστηκε στο κατεχόμενο, πλέον, χωριό Λευκόνοικο της Αμμοχώστου. Μια ιστορία που συνδέεται ωστόσο και με την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο δρόμος της γυναίκας στην εργασία είναι ανηφορικός:  Μάχη για «ισοπέδωση» του δρόμου

Η 8η Μαρτίου αποτελεί μέρα κατά την οποία αποτίνουμε φόρο τιμής, αφενός στις γυναίκες αγωνίστριες του χθες και του σήμερα και αφετέρου, στις επίμονες και επίπονες μάχες τους, ως προς τη διεκδίκηση όσων θα έπρεπε προ δεκαετιών να θεωρούνται δεδομένα για αυτές.

Χρονοβιολογία: Η επιστήμη του χρόνου

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πολύ λίγες γνώσεις σχετικά με το εσωτερικό ρολόι του ανθρώπινου σώματος. Ωστόσο, μια νέα επιστήμη που ονομάζεται Χρονοβιολογία έχει αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη σημασία τα τελευταία 30 χρόνια.

Σελίδα 1 από 138

© 2024 EDON. All Rights Reserved.