Μάνος Κατράκης:  Ο κομμουνιστής ηθοποιός που ξεχώρισε σαν τα ψηλά βουνά της Κρήτης

Γεννημένος στις 14 Αυγούστου του 1909 στο Καστέλι Κισσάμου των Χανιών της Κρήτης, ο μεγάλος ηθοποιός και αγωνιστής, Μάνος Κατράκης, ο «ΛεβεντοΜάνος», έφυγε από την ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου 1984. Παρόλο που η ζωή του ήταν γεμάτη δυσκολίες, ο Μάνος έδειξε από μικρή ηλικία το υποκριτικό του ταλέντο, καταλαμβάνοντας από νωρίς δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στους κορυφαίους ηθοποιούς της Ελλάδας, με μια λαμπρή καριέρα να ανοίγεται μπροστά του: θίασος Νέων το 1928, θίασος Μαρίκας Κοτοπούλη, Εθνικό Θέατρο το 1932.

3 Υποψήφιοι, 2 επιλογές

Βρισκόμαστε πέντε μόλις μήνες μακριά από τις Προεδρικές Εκλογές του 2023. Τις Εκλογές που θα αναδείξουν τον 8ο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Για εμάς, οι επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές είναι βαρυσήμαντες για την μετέπειτα πορεία του λαού και του τόπου μας. Δεν είναι αυθαίρετα και δημαγωγικά που μιλάμε για αλλαγή. Επιδιώκουμε και μαχόμαστε για την απαλλαγή από την Συναγερμική Φιλοσοφία της τελευταίας δεκαετίας, με μια πραγματικά Προοδευτική αλλαγή για τον τόπο μας, που θα ξημερώσει για τον λαό μας καλύτερες μέρες και θα γεννά ξανά την ελπίδα και την αξιοπρέπεια.

Προλεταριακός Διεθνισμός και η σημασία του στην υπόθεση επίλυσης του Κυπριακού Προβλήματος

Η βάση της θεωρίας του προλεταριακού διεθνισμού, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως καταγωγής ή εθνικότητας έχουν κοινά συμφέροντα και επομένως και κοινούς αγώνες, αποτελεί θεμελιακό στοιχείο της μαρξιστικής-λενινιστικής κοσμοαντίληψης. 

Οργανωτική Εξόρμηση 101

Η Οργανωτική Εξόρμηση (Ο.Ε.) αποτελεί μια περίοδο τεσσάρων με πέντε μηνών (αναλόγως της χρονιάς και των προτεραιοτήτων που θέτει η Οργάνωση), κατά την οποία τα στελέχη της ΕΔΟΝ εξορμούν για να οργανώσουν νέα μέλη αλλά και για να επαναβεβαιώσουν και να ανανεώσουν τη συμμετοχή των υφιστάμενων μελών. Οι λόγοι για τους οποίους η ΕΔΟΝ επιλέγει αυτού του είδους τον τρόπο δουλειάς και σε αντίθεση με αδελφές μας οργανώσεις, δεν προχωρά σε δια βίου στρατολόγηση, αποτελούν μέρος της συνολικής τακτικής της Οργάνωσης μας. Προκύπτει από τον ίδιο τον χαρακτήρα της ΕΔΟΝ και αποτελεί βασικό στοιχείο της πλατύτητας της δράσης μας.

Σελίδα 1 από 109

© 2022 EDON. All Rights Reserved.