Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας

Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας. Δυστυχώς υπάρχει ακόμη ανάγκη να υπενθυμίζεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι και με ίσα δικαιώματα στην διαφύλαξη της ανθρώπινης τους αξιοπρέπειας.

Συνάντηση ΕΔΟΝ με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου

Ως ΕΔΟΝ Πραγματοποιήσαμε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, και αντιπροσωπεία του Κόμματος, στα πλαίσια της εκστρατείας του Τμήματος Νέων Εργαζομένων «Παραφουσκωμένες Τιμές | Ξεφούσκωτοι Μισθοί | Στήριξη των νέων εργαζομένων τώρα».
 

Ολοκλήρωση διαγωνισμού Αυτομόρφωσης ΕΔΟΝ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ με χαρά ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της τελικής φάσης του Παγκύπριου Διαγωνισμού Αυτομόρφωσης 2022. Οι δεκάδες συμμετέχοντες στο διαγωνισμό είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν και να έρθουν σε επαφή με ιστορικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα, το προοδευτικό λογοτεχνικό βιβλίο, την ποίηση κ.α.

77 χρόνια από την Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

77 χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα της Μεγάλης Αντιφασιστική Νίκης των Λαών κατά του φασισμού - ναζισμού. Στις 9 Μαΐου του 1945 πραγματοποιείται η άνευ όρων παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας. Η ιστορική αυτή νίκη σταμάτησε την εξάπλωση του χιτλεροφασισμού στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

Στις 3 Μαΐου  1993 καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου. Προπομπός της υπήρξε η Διακήρυξη του Βίντχουκ που έγινε δύο χρόνια πριν, όπου, Αφρικανοί δημοσιογράφοι υπέγραψαν για ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά ΜΜΕ.

Σελίδα 1 από 10

© 2022 EDON. All Rights Reserved.