Η ΕΔΟΝ για την εκλογή νέου μέλους στο Εκτελεστικό Συμβούλιο και στο Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 25 Ιουλίου, η 4η Σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων, το Κεντρικό Συμβούλιο, προχώρησε στη διαδικασία πλήρωσης 2 κενωθεισών θέσεων στα ανώτερα σώματα της Οργάνωσης.

Νέο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου εκλέγηκε ο

Καταδικάζουμε την τουρκική εισβολή - Αγωνιζόμαστε για λύση και επανένωση

48 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που το έγκλημα του ιμπεριαλισμού ολοκληρώθηκε και οδήγησε στην τουρκική εισβολή και την κατοχή, μέχρι σήμερα, της μισής μας πατρίδας. Ένα έγκλημα που ξεκίνησε με το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Μακαρίου και την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Το μόνο που πέτυχε όμως ήταν να ανοίξει τις κερκόπορτες στον τουρκικό στρατό για να εισβάλει και να διαμελίσει την χώρα μας.

Η ΕΔΟΝ για την επέτειο του φασιστικού προδοτικού πραξικοπήματος

Συμπληρώνονται φέτος 48 χρόνια από τη 15η Ιουλίου 1974,  από το φασιστικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’. Το προδοτικό πραξικόπημα που άνοιξε τις κερκόπορτες για την τουρκική εισβολή, πέντε μέρες μετά.

Η ΕΔΟΝ για το εμετικό περιστατικό ρατσιστικής βίας

Αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο του ξυλοδαρμού γυναίκας αφρικάνικης καταγωγής από άνδρα στη Λάρνακα. Η εμετική εικόνα του ξυλοδαρμού μιας γυναίκας την ώρα που κρατάει το παιδί της αγκαλιά, αποτελεί ντροπή για την Κυπριακή Κοινωνία ενώ ταυτόχρονα συνιστά προσβολή για τον κάθε άνθρωπο, κάθε πολίτη, για το ίδιο το ανθρώπινο είδος. Ως ΕΔΟΝ καταδικάζουμε το εμετικό περιστατικό και ζητούμε όπως ο δράστης τιμωρηθεί άμεσα με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο. Οι αρχές της χώρας και η αστυνομία οφείλουν να κινητοποιηθούν άμεσα!

Σελίδα 1 από 13

© 2022 EDON. All Rights Reserved.