Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Η 18η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως η παγκόσμια μέρα για τους μετανάστες. Μετανάστης θεωρείται ένα πρόσωπο που απομακρύνεται από τον τόπο της συνήθους διαμονής του, είτε εντός χώρας είτε πέρα από διεθνή σύνορα, προσωρινά ή μόνιμα, και για διάφορους λόγους.

Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Η  3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες. To 2007 υπογράφτηκε η Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Τη σύμβαση υπόγραψε το 2011 και η Κύπρος. 30 χρόνια μετά την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας και 15 χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης τα Άτομα με Αναπηρίες συνεχίζουν να  αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Συμμετοχή της ΕΔΟΝ στη 16η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Οργανώσεων Νεολαίας

Η ΕΔΟΝ συμμετέχει και φέτος στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2022, στη 16η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Οργανώσεων Νεολαίας (ΣΕΚΟΝ), όπου φιλοξενείται από την Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας της Γιουγκοσλαβίας (SKOJ), κάτω από το σύνθημα «Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες των λαών – ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – για το Σοσιαλισμό».

Σελίδα 1 από 18

© 2024 EDON. All Rights Reserved.