Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Μέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Πολλά παιδιά αποτελούν, δυστυχώς, θύματα σχολικού εκφοβισμού, ο οποίος επιφέρει τεράστιες συνέπειες όχι μόνο στην ακαδημαϊκή τους πορεία, αλλά κυρίως στον ψυχολογικό τους κόσμο και στη διαδικασία ένταξής τους στην κοινωνία. Συνήθως, τα θύματα προέρχονται από κοινωνικά περιθωριοποιημένες ομάδες, όπως για παράδειγμα, τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά, παιδιά με αναπηρίες, όπως επίσης και τα παιδιά προερχόμενα από τις οικονομικά ασθενέστερες εργατικές οικογένειες.

Ανακοίνωση της ΕΔΟΝ για τη φασιστική επίθεση στο ΤΕΠΑΚ

Ως ΕΔΟΝ καταδικάζουμε απερίφραστα τη φασιστική και τραμπουκική επίθεση ακροδεξιών στοιχείων σε εκδήλωση της Φοιτητικής Ένωσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου μαζί με την ACCEPT – LGBTI CYPRUS. Ακροδεξιοί θρασύδειλοι με κουκούλες επιχείρησαν να διακόψουν την εκδήλωση, βρίζοντας, απειλώντας και προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους παρευρισκόμενους.

Ανακοίνωση ΚΣ ΕΔΟΝ για την πρόταση  κατάργησης των εξετάσεων τετραμήνων

Χαιρετίζουμε και συμπαρατασσόμαστε στη νέα προσπάθεια από πλευράς του ΑΚΕΛ για κατάργηση του αντιπαιδαγωγικού εγκλήματος που ακούει στο όνομα Εξετάσεις Τετραμήνων.

Η σημερινή κατάθεση πρότασης νόμου για κατάργηση των εξετάσεων, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να διαφανεί ποιοι έλεγαν ψέματα πριν τις εκλογές και ποιοι τιμούν τον λόγο τους.

Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου -  Μια ιδιαίτερα ευαίσθητη μέρα όπου όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στους σύγχρονους ήρωες.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους μικρούς μαχητές που είναι πραγματικοί ήρωες της ζωής. Κάθε παιδί πρέπει να έχει την ευκαιρία να ζήσει, την ευκαιρία για ζωή.

Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο Γραμματέα του Κ.Σ. της ΚΝΕ

Εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ, σου μεταφέρω αγωνιστικούς χαιρετισμούς και τα θερμά μας συγχαρητήρια, τόσο στο νέο Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, όσο και σε εσένα προσωπικά για την εκλογή σου ως Γραμματέας του Κ.Σ.
 

Σελίδα 1 από 19

© 2023 EDON. All Rights Reserved.