Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Η  3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες. To 2007 υπογράφτηκε η Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Τη σύμβαση υπόγραψε το 2011 και η Κύπρος. 30 χρόνια μετά την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας και 15 χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης τα Άτομα με Αναπηρίες συνεχίζουν να  αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Συμμετοχή της ΕΔΟΝ στη 16η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Οργανώσεων Νεολαίας

Η ΕΔΟΝ συμμετέχει και φέτος στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2022, στη 16η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Οργανώσεων Νεολαίας (ΣΕΚΟΝ), όπου φιλοξενείται από την Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας της Γιουγκοσλαβίας (SKOJ), κάτω από το σύνθημα «Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες των λαών – ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – για το Σοσιαλισμό».

Ομιλία ΓΓ ΕΔΟΝ, Σεβήρου Κούλα, στην Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής του Πολυτεχνείου - ΕΔΟΝ Λευκωσίας Κερύνειας

Πολυτεχνείο 49 χρόνια μετά. Σχεδόν μισό αιώνα μετά, κι’ όμως, το «Πολυτεχνείο Ζει». Ζει, όχι ως ανάμνηση και σίγουρα όχι ως επέτειος. Οι ΕΔΟΝίτες δεν αντιλαμβανόμαστε το Πολυτεχνείο ως μια επέτειο, με απονευρωμένες αναφορές και χωρίς ερμηνευτικές προεκτάσεις.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΟΝ ΣΤΟ 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ CJC

Αναχωρεί σήμερα, 18 Νοεμβρίου 2022 για τη Μαδρίτη η αποστολή της ΕΔΟΝ, η οποία θα συμμετέχει στο 11ο Συνέδριο των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας (Colectivos de Jóvenes Comunistas - CJC). Την Οργάνωση θα εκπροσωπήσει ο συναγωνιστής Άγγελος Δημητρίου, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ.

Σελίδα 1 από 18

© 2022 EDON. All Rights Reserved.