17ο Παγκύπριο Συνέδριο

Έκλεισε πανηγυρικά τις εργασίες του στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία, το 17ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΔΟΝ. Κατά την χθεσινή τρίτη μέρα κατατέθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης, τα Ψηφίσματα για την Διεθνή Κατάσταση, την Τ/Κυπριακή Νεολαία, τους αγωνιζόμενους λαούς της Κούβας, της Συρίας και της Παλαιστίνης καθώς και η Οικονομική Έκθεση.

Το 17ο Συνέδριο της Οργάνωσης αποτελεί πια σταθμό εκκίνησης προς τα μπρος. Μια αφετηρία για αναβάθμιση του αγώνα της νεολαίας της Κύπρου με στόχο την κατάκτηση και πραγμάτωση των οραμάτων της. Καθόρισε τις παραμέτρους μέσα στις οποίες θα κινηθεί την επόμενη τριετία, για το δυνάμωμα της οργανωτικής κατάστασης της Οργάνωσης, την ενίσχυση της μορφωτικής δουλειάς και την δουλειά που προκύπτει ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Η ΕΔΟΝ μέσω του Συνεδρίου διαβεβαιώνει ότι ήταν και θα παραμείνει εκφραστής των συμφερόντων και των προσδοκιών της νέας γενιάς και του Κυπριακού λαού. Το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης θα παρουσιαστεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

Την τελευταία μέρα του Συνεδρίου διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, ενώ κατά το κλείσιμο των εργασιών απευθύνθηκε με ομιλία του προς τους Σύνεδρους ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Στο τριήμερο Συνέδριο συμμετείχαν 813 αντιπρόσωποι από όλες τις Τ.Ο. όλης της Κύπρου και του εξωτερικού. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Τ/Κυπριακών Πολιτικών Οργανώσεων Νεολαίας και Ξένοι Αντιπρόσωποι από 12 Οργανώσεις Νεολαίας – Μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών. Η πρώτη Σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, για να εκλέξει τον Γενικό Γραμματέα, τον Κεντρικό Οργανωτικό Γραμματέα, την Κεντρική Γραμματεία και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Κατά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων μελών του 60μελούς Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης εκλέγηκαν οι εξής:

Δίπλαρος Κώστας, Κυριάκου Ντένις, Καράμανος Χάρης, Σιαμμάς Μάριος, Παλμύρης Δημήτρης, Χριστόφιας Χρίστος, Πασιάς Χάρης, Γρηγορίου Αντρέας, Καλογήρου Νικόλας, Χαραλάμπους Βάκης, Δημοσθένους Μαριάννα, Μακρής Χρίστος, Παφίτης Φύτος, Κούκος Νάσος, Παρμάκη Γεωργία, Γιατρού Αντώνης, Λιασής Γιώργος, Κουκουμάς Γιώργος, Μενελάου Ανθούλα, Παναγή Μάριος, Αλεξάνδρου Γιώργος, Οικονόμου Έλενα, Καλλής Μιχάλης, Μιχαήλ Χρίστος, Νικολάου Χρίστος, Στυλιανού Κωνσταντίνος, Γρηγορίου Μάριος, Σωτηρίου Σωτήρα, Χαραλάμπους Κυριάκος, Παναγιώτου Αντρέας, Αναστασίου Νατάσια, Επαμεινώντα Γιώτα, Πασιαρδής Χρυσόστομος, Ιωάννου Δημήτρης, Παναγιώτου Κωνσταντίνος, Γεωργίου Ρένος, Χριστοφή Κυριάκος, Ευαγόρου Ελένη, Μανώλη Χριστιάνα, Παττίχης Παναγιώτης, Νεοφύτου Άντρεα, Τσακκιστός Απόστολος, Κυπριανού Άντρια, Νικολάου Αλέξης, Χριστοφή Κωνσταντίνος, Χριστοδούλου Στυλιάνα, Αντωνίου Μαίρη, Σαξάνης Μηνάς, Χριστοφόρου Κωνσταντίνος, Σωκράτους Γιάγκος, Φιλοθέου Φάνη, Χατζηττοφή Σάββας, Πιτυρή Αγγέλα, Χάσικου Αναστασία, Γεωργίου Μάριος, Καρακατσάνης Μιχάλης, Παπαδημητρίου Νικόλας, Θωμά Βάσος, Σωφρονίου Δημήτρης και Χριστοφόρου Σάββας.

© 2024 EDON. All Rights Reserved.