Σχόλιο του Γραφείου Περιβάλλοντος Κ.Σ. ΕΔΟΝ για τις πυρκαγιές στην Πάφο.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τις πυρκαγιές και τις ζημιές σε σπίτια, περιουσίες και βλάστηση στα χωριά Πολέμι, Ψάθι, Χούλου, Λεμόνα και σε γειτονικές περιοχές της Πάφου.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τις καταστροφές και τις ζημιές σε σπίτια, περιουσίες και βλάστηση στα χωριά Πολέμι, Ψάθι, Χούλου, Λεμόνα και σε γειτονικές περιοχές της Πάφου.

Η ολιγωρία του κράτους είναι εμφανέστατη σε κάθε πτυχή της καταστροφής. Η ίδια η Υπουργός Γεωργίας πριν τρεις εβδομάδες με δηλώσεις της διαβεβαίωνε ότι η Κύπρος είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές αλλά όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στην Πάφο ολόκληρη η χώρα διέθετε μόλις ένα πρωτεύον πτητικό μέσο πυρόσβεσης. Ούτε καν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που μισθώνονται ετησίως πριν την έναρξη του καλοκαιριού, δεν ήταν στη διάθεση του κράτους φέτος.

Θα πρέπει άμεσα να τεθεί το θέμα της σωστής στελέχωσης της δασοπυρόσβεσης με σωστό εξοπλισμό και διάθεση οικονομικών πόρων για την επιτήρηση και εποπτεία περιοχών προστασίας της φύσης και της υπαίθρου και επίσης άμεση προμήθεια πτητικών μέσων πυρόσβεσης, ώστε να προλαμβάνεται η επέκταση των πυρκαγιών δεδομένου των υψηλών θερμοκρασιών και των αυξημένων πιθανοτήτων για πυρκαγιές.

Σχόλιο του Γραφείου Περιβάλλοντος Κ.Σ. ΕΔΟΝ για τις πυρκαγιές στην Πάφο.

15/06/2024

Σχόλιο Γραφείου Τύπου Κ.Σ. ΕΔΟΝ σε σχέση με την κατάσταση στα σχολεία εν μέσω καύσωνα

Το ζήτημα της υγείας των μαθητών, με περιστατικά λιποθυμιών και σπασίματος μυτών που έχουν ήδη καταγραφεί, θα έπρεπε να θεωρείται ως το κύριο, ως το βασικό ζήτημα για το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση.

Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Καθώς η ανθρωπότητα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η ανησυχία για το περιβάλλον είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, αφού τόσο τοπικά όσο και παγκοσμίως, βρισκόμαστε εν μέσω της κλιματικής αλλά και της ενεργειακής κρίσης.

Συγχαρητήρια επιστολή Κ.Σ. ΕΔΟΝ προς Κ.Σ. ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στην Ελλάδα

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, εκ μέρους των χιλιάδων μελών της Οργάνωσης, σας μεταφέρει τα θερμά του συγχαρητήρια για τη μεγάλη εκλογική επιτυχία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στις ελληνικές φοιτητικές εκλογές.

Σελίδα 1 από 6

© 2024 EDON. All Rights Reserved.