Κάθε επιτυχία στην Κυπριακή αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ως ΕΔΟΝ ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην Κυπριακή αποστολή  η οποία θα εκπροσωπήσει το νησί μας στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Ιουλίου μέχρι και τις 11 Αυγούστου στο Παρίσι.

Η αποστολή για τους Ολυμπιακούς αγώνες αποτελείται από 15 αθλητές/τριες, εννέα γυναίκες και 6 άνδρες, επί συνόλου 8 αθλημάτων που κέρδισαν επάξια την συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα. Η παρουσία και μόνο της Κυπριακής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελεί τιμή για τον τόπο μας και τον λαό μας και οι αθλήτριες και οι αθλητές μας, παράδειγμα αφοσίωσης, σκληρής δουλειάς και επιμονής για χιλιάδες νέες και νέους, που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Είναι σημαντικό που ο Κυπριακός αθλητισμός χρόνο με το χρόνο αναπτύσσεται και ο αριθμός των αθλητών πολλαπλασιάζεται σε πολλά και διαφορετικά αγωνίσματα. Το κράτος οφείλει να στηρίξει έμπρακτα όλους τους συλλόγους, να αναπτύξει τις αθλητικές υποδομές και να επενδύσει στην αναβάθμιση του αθλητισμού στις παιδικές ηλικίες, που θα βοηθήσει και σε μετέπειτα στάδιο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της συνείδησης των παιδιών.

Ως ΕΔΟΝ, δεν αντιμετωπίζουμε τον αθλητισμό μόνο ως ενασχόληση για τους εκλεκτούς και τους πρωταθλητές, αλλά αγωνιζόμαστε και απαιτούμε από την πολιτεία διεύρυνση των προϋποθέσεων μαζικής άθλησης των νέων. Στην εποχή που καταβαραθρώνεται η ιδέα του «ευ αγωνίζεσθε» και τα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών σαρώνουν όλα τα αθλήματα, ο αγώνας για την ύπαρξη του αθλητισμού ως λαϊκό δικαίωμα, παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος.

 

Αθλητικό Γραφείο
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
24.7.2024

© 2024 EDON. All Rights Reserved.