Σχόλιο Γραφείου Τύπου Κ.Σ. ΕΔΟΝ σε σχέση με την κατάσταση στα σχολεία εν μέσω καύσωνα

Η κατάσταση έχει φτάσει σε επίπεδα κοροϊδίας. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να μάθει να παίρνει αποφάσεις και να τις υλοποιεί. Το ζήτημα της εγκατάστασης κλιματιστικών στα σχολεία που ανακοινώνεται εδώ και χρόνια και όλο καθυστερεί και ξανά ανακοινώνεται είναι κοροϊδία.

Να θέσουν επιτέλους προτεραιότητες, να διοχετεύσουν τα κονδύλια εκεί που πρέπει και να μπουν τα κλιματιστικά στα σχολεία. Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τις εναπομείνασες 10-15 μέρες. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, πως στην Κύπρο και ο Σεπτέμβρης, ο μήνας έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς, είναι μήνας καλοκαιριού.

Το ζήτημα της υγείας των μαθητών, με περιστατικά λιποθυμιών και σπασίματος μυτών που έχουν ήδη καταγραφεί, θα έπρεπε να θεωρείται ως το κύριο, ως το βασικό ζήτημα για το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαστε εν μέσω παγκυπρίων εξετάσεων. Εξετάσεις που θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον χιλιάδων μαθητών - μαθητριών. Είναι κοινή λογική, ότι σε μια αίθουσα φούρνο, η απόδοση ενός/μιας μαθητή/τριας επηρεάζεται αρνητικά.

Έχουμε προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας. Θα αφήσουν μαθητές σε τέτοιες συνθήκες καύσωνα να δώσουν εξετάσεις; Πρέπει να γίνουν ουσιαστικές ρυθμίσεις σε σχέση με της συγκεκριμένες μέρες, άμεσα!

Ρυθμίσεις σε σχέση με τις ώρες των εξετάσεων, σε σχέση με την ενδυμασία των μαθητών που τους υποχρεώνουν να δίνουν με τη στολή εξέταση αντί με την ελαφρότερη δυνατή ενδυμασία, σε σχέση ακόμα και με το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής του προγράμματος των παγκυπρίων εάν και εφόσον χρειαστεί.

© 2024 EDON. All Rights Reserved.