70χρονα ΑΟΝ-ΕΔΟΝ

Το 2014 έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για το προοδευτικό κίνημα νεολαίας στον τόπο μας, αφού συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση της Ανορθωτικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΑΟΝ) που κατοπινότερα, 55 χρόνια πριν, εξελίχθηκε στην Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας, την ΕΔΟΝ.

Στρέφοντας τη μνήμη 70 χρόνια πίσω, αλλά και σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος χρόνου, στην δεκαετία του 1920, οπότε βρίσκονταν οι απαρχές της γέννησης του Προοδευτικού Κινήματος Νεολαίας στον τόπο μας, εμείς, η σημερινή γενιά των ΕΔΟΝιτών και ΕΔΟΝίτισσων, στεκόμαστε με θαυμασμό μπροστά στο ιστορικό μεγαλείο που έχουν καταγράψει μέσα από την πολυσήμαντη δράση τους η Κομμουνιστική Νεολαία Κύπρου (ΚΝΚ), η ΑΟΝ και η ΕΔΟΝ.

Το σύνολο αυτής της δράσης, της προσφοράς και των θυσιών της ΑΟΝ – ΕΔΟΝ. αλλά και της ΚΝΚ, το καθόριζαν σε όλες τις ιστορικές περιόδους δύο βασικοί άξονες:

Ο πρώτος, αφορά στη συνεπή και αδιάλειπτη προσήλωση στις αξίες και τα ιδανικά του σοσιαλισμού, στα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Αλληλεγγύης.

Ο δεύτερος άξονας, αφορά στις στενές, τις άρρηκτες σχέσεις της ΕΔΟΝ με το Κόμμα των Κυπρίων εργαζομένων, το κόμμα της Αριστεράς, το ΑΚΕΛ και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα.

 

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.