Παγκύπρια εκδρομή της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος - μια παράδοση που κράτησε μέσα στο χρόνο

Ανασκοπώντας τα 70 χρόνια της ΑΟΝ – ΕΔΟΝ, δεν μπορεί κάποιος απλά να προσπεράσει τον θεσμό αυτό. Όταν το 1959 η νεοϊδρυθείσα τότε ΕΔΟΝ διοργάνωνε για πρώτη φορά την εκδρομή, κανένας δεν περίμενε την μεγαλειώδη και επιβλητική συμμετοχή της νεολαίας, να σφραγίζεται στη μνήμη από την ξεχωριστή υποδοχή των μεταλλωρύχων του Ξερού και τους ανθρώπους κάθε ηλικίας να βγαίνουν στις πόρτες των φτωχικών σπιτιών για να ανταποδώσουν το δημοκρατικό χαιρετισμό, σ’ εκείνους που πίστευαν σε ένα καλύτερο αύριο.

Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών και η δράση της ΕΔΟΝ

Η ιστορία των Παγκόσμιων Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), ξεκινά από το καλοκαίρι του 1947 στην Πράγα και είναι το μεγαλύτερο γεγονός, οργανωμένο με μπροστάρη την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) σε συνεργασία με κάθε προοδευτική δημοκρατική νεολαία και τους φοιτητές όλου του κόσμου. 

Οι νέες γυναίκες στην οργανωμένη πάλη για την απελευθέρωση της τάξης και του φύλου μας

Το ζήτημα της ανισοτιμίας των δύο φύλων δεν προέκυψε σήμερα. Έχει τη ρίζα του στα βάθη της ιστορίας, όταν πρωτοεμφανίστηκε στις πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, με συνεπακόλουθη τη διάσπαση τους σε κοινωνικές τάξεις εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων. 

Σελίδα 1 από 12

© 2024 EDON. All Rights Reserved.