Συγχαρητήρια επιστολή Κ.Σ. ΕΔΟΝ προς Κ.Σ. ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στην Ελλάδα

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, εκ μέρους των χιλιάδων μελών της Οργάνωσης, σας μεταφέρει τα θερμά του συγχαρητήρια για τη μεγάλη εκλογική επιτυχία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στις ελληνικές φοιτητικές εκλογές.

Η ανάδειξη της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. σε πρώτη δύναμη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μόνο αισιόδοξα μηνύματα αφήνει για το φοιτητικό κίνημα στην Ελλάδα. Η επιτυχία της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. δείχνει στην πράξη ότι οι φοιτητές και φοιτήτριες σε κάθε χώρο σπουδών στην Ελλάδα, δε συμβιβάζονται και δεν σωπαίνουν μπροστά στις ολομέτωπες επιθέσεις που δέχεται η δημόσια και δωρεάν παιδεία στη χώρα. Αγωνίζονται και διεκδικούν με ξεκάθαρο προσανατολισμό, πανεπιστήμια που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας. Οι αγώνες αυτοί, μεταφράστηκαν και στη ψήφο δεκάδων χιλιάδων φοιτητών στις χθεσινές εκλογές.

Η εκλογική νίκη της Πανσπουδαστικής Κ.Σ., αποστέλλει και ένα μήνυμα προς τους αγωνιζόμενους φοιτητές στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και αλλού, ότι και το ελληνικό φοιτητικό κίνημα ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των εκατομμυρίων φοιτητών που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους εκφραστές του.

Το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, που συλλογικά και οργανωμένα έδωσαν τη μάχη με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. Η εκλογική αυτή επιτυχία, μας δημιουργεί αισθήματα περηφάνειας και σε ότι αφορά τη συμβολή των μελών και στελεχών της ΕΔΟΝ και της Προοδευτικής Κ.Φ., τα οποία, όπως πάντα, έδωσαν πλάι και μαζί με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. τη μάχη, μέσα από τα ψηφοδέλτια της Π.Κ.Σ., μέσα στους Κύπριους φοιτητές και φοιτήτριες, στα ιδρύματα και στους συλλόγους.

Με κάθε ευχή το μήνυμα της αγωνιστικότητας που στάλθηκε από το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, να μεταφερθεί και στις επερχόμενες εκλογές της 9ης Ιουνίου, μα και σε κάθε άλλο αγώνα σας, σας συγχαίρουμε ξανά!

Συντροφικά,

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ.

23 Μαΐου 2024

© 2024 EDON. All Rights Reserved.