Συγχαρητήρια επιστολή Κ.Σ. ΕΔΟΝ προς το Κ.Σ. της ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των ελληνικών φοιτητικών εκλογών

11 Μάϊου 2023

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ και των χιλιάδων μελών της Οργάνωσης, σας μεταφέρουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για τη μεγάλη εκλογική επιτυχία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στις ελληνικές φοιτητικές εκλογές.

Η ανάδειξη της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, ως πρώτης δύναμης πανελλαδικά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί ένα ελπιδοφόρο και αγωνιστικό μήνυμα. Μήνυμα που επεκτείνεται πέρα και έξω από τον φοιτητικό χώρο, που αφορά συνολικά τις αντιλαϊκές αντινεανικές πολιτικές που εφαρμόζονται. Αυτό το μήνυμα αγώνα είναι που καλείται η νέα γενιά να εκφράσει και στις Βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Πρόκειται για ένα ιστορικό αποτέλεσμα, το οποίο έρχεται να αποδείξει στην πράξη, πως όλα μπορούν να ανατραπούν, με οργάνωση και αγώνα. Με την πρωτοπόρα δράση των μελών της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια της χώρας, με αγώνες και παρεμβάσεις εντός και εκτός σχολών, η σπουδάζουσα νεολαία ριζοσπαστικοποιείται και αποδεικνύει ότι δεν σκύβει το κεφάλι.

Με την  Πανσπουδαστική ως πρώτη δύναμη και πρωταγωνιστή των φοιτητικών αγώνων, μπορεί να υπάρξει ένα φοιτητικό κίνημα μαζικό, μαχητικό και με ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό. Με συλλόγους που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για πανεπιστήμια που θα προάγουν την ολόπλευρη μόρφωση, για πτυχία με αξία, για ζωή με δικαιώματα.

Ο αγώνας του ελληνικού φοιτητικού κινήματος και ειδικά ο αγώνας που αναπτύσσει η Πανσπουδαστική Κ.Σ. μόνο ξένος δεν είναι προς εμάς. Για ακόμα μια χρονιά, αντικρίζουμε αυτή την εκλογική επιτυχία με αίσθημα περηφάνιας, αφού τα στελέχη και τα μέλη της ΕΔΟΝ και της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών στην Ελλάδα, έδωσαν πλάι και μαζί την μάχη, σε όλες τις πόλεις που δραστηριοποιείται η Προοδευτική Κ.Φ. Με εκατοντάδες Κύπριους φοιτητές και φοιτήτριες, να στηρίζουν σε ιδρύματα και συλλόγους την Πανσπουδαστική Κ.Σ. και τα στελέχη της ΕΔΟΝ να συμμετέχουν, στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ..

Σε Ελλάδα και Κύπρο, ο αγώνας είναι κοινός. Η μάχη για το πανεπιστήμιο και τη ζωή που μας αξίζει δεν σταματά. Τέτοια εκλογικά αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, αποδεικνύουν ότι ο αγώνας αυτός, μπορεί και πρέπει, να είναι νικηφόρος!

Συντροφικά,

Για το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ,

Σεβήρος Κούλας 
Γενικός Γραμματέας ΕΔΟΝ

 

 

 

 

 

 

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.