Ανακοίνωση Πολιτιστικού Γραφείου Κ.Σ. ΕΔΟΝ για τα αποτελέσματα του 35ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ

 

Το Πολιτιστικό Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ συγχαίρει θερμά όλες τις ομάδες ερασιτεχνικού θεάτρου που έλαβαν μέρος στο 35ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Ένα φεστιβάλ – θεσμό το οποίο αναδεικνύει και προβάλει το έργο των ερασιτεχνικών θιάσων, οι οποίοι συμβάλουν στην προαγωγή της θεατρικής ανάπτυξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλη την Κύπρο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, οικονομικές και πρακτικές.

Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε 30 παραστάσεις σε ολόκληρη την Κύπρο και αποτέλεσε, για ακόμα μια χρονιά, γιορτή του ερασιτεχνικού θεάτρου. Με ανθρώπους όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, οι οποίοι αφήνουν τις πρωινές τους ταυτότητες και ανεβαίνουν στη σκηνή για να μεταμορφωθούν σε ηθοποιούς και ξεχωριστούς χαρακτήρες, αλλά και άλλους τόσους οι οποίοι είναι κάτω από την σκηνή και στα παρασκήνια και συνέβαλαν στο να παρακολουθήσουμε και φέτος εξαιρετικές παραστάσεις.

Με μεγάλη περηφάνεια, το Πολιτιστικό Γραφείο συγχαίρει την θεατρική ομάδα Νέων Εργαζομένων ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας και τον σκηνοθέτη της, συναγωνιστή Αντώνη Κοκωνά για τις δύο διακρίσεις που απέσπασαν στο φετινό Φεστιβάλ, με την παράσταση No money no honey (διασκευή του έργου του Ντάριο Φο Δεν πληρώνω δεν πληρώνω). Η θεατρική ομάδα, στην πρώτη της εμφάνιση στον θεσμό, όχι μόνο είχε μια εξαιρετική παρουσία, αλλά κατάφερε να διακριθεί. Με Β’ Βραβείο Αντρικού Ρόλου τιμήθηκε ο Μόδεστος Αργυρού, στον ρόλο του Τζωνή και με έπαινο αντρικού ρόλου ο Πέτρος Κούκος στον ρόλο του Κωστή.

Συγχαίρουμε θερμά την θεατρική ομάδα Νέων Εργαζομένων ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας για τις βραβεύσεις και την παρουσία της, και δηλώνουμε ξανά και έμπρακτα, την στήριξή μας στο έργο των ερασιτεχνικών θιάσων οι οποίοι στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο των συμμετεχόντων, με συλλογική δουλειά, στερήσεις και πολλή αγάπη καταφέρνουν να παρουσιάσουν μοναδικές θεατρικές παραστάσεις, προάγοντας το θέατρο και τον πολιτισμό.

 

Πολιτιστικό Γραφείο
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

16 Νοεμβρίου 2022

© 2024 EDON. All Rights Reserved.