Ανακοίνωση ΕΔΟΝ Λευκωσάς – Κερύνειας για την διάκριση μελών της θεατρικής της ομάδας στο 35ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ

 

Ως ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας επ’ ευκαιρίας της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 35ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ  συγχαίρουμε όλες τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Παράλληλα συγχαίρουμε τα μέλη της θεατρικής ομάδας της ΕΔΟΝ για το μεράκι και ζήλο που έδειξαν για την εξαιρετική παράσταση του «No money - No honey» (διασκευή του «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο) και τα βραβεία που κέρδισε η ομάδα. Συγκεκριμένα η θεατρική μας ομάδα κατάφερε να κερδίσει το Β΄ Βραβείο Αντρικού ρόλου με τον Μόδεστο Αργυρού στον ρόλο του Τζιωνή και έπαινο αντρικού ρόλου με τον Πέτρο Κούκο στον ρόλο του Κωστή.

Για ακόμα μια φορά η ΕΔΟΝ αποδεικνύει τη σημασία που έχει για την οργάνωση ο πολιτισμός και η καλλιτεχνική δημιουργία. Η Κύπρος και ο κυπριακός λαός χρειάζεται τον πολιτισμό, χρειάζεται το θέατρο και γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον κόσμο του θεάτρου, επαγγελματικού και ερασιτεχνικού. Για εμάς το θέατρο και γενικά η τέχνες είναι όπλα αντίστασης και ανάτασης, σύμμαχοι μας στον αγώνα ενάντια στην αποχαύνωση και την υποκουλτούρα,  για την κοινωνία που «ο ποιητής θα ψαρεύει και ο ψαράς θα γράφει ποιήματα».

Ως ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας, δηλώνουμε ότι η ερασιτεχνική μας ομάδα θα συνεχίσει τη δράση της, δίνοντας βήμα σε νέους και νέες που αγαπούν το θέατρο και δηλώνει έτοιμη για να ανεβάσει την επόμενη θεατρική παράσταση!

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας

16.11.2022

© 2024 EDON. All Rights Reserved.