Η ΕΔΟΝ για τις μαζικές αντικατοχικές εκδηλώσεις του μαθητικού κινήματος και των φοιτητών

Το οργανωμένο μαθητικό κίνημα συνεχίζει να εμπνέει περηφάνεια σε ολόκληρη την κοινωνία. Για ακόμα μια χρονιά οι αντικατοχικές πορείες και εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο χαρακτηρίστηκαν από μαζικότητα και μαχητικότητα. Σχεδόν 4 δεκαετίες μετά την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους η νέα γενιά, συνεχίζει να κρατά ζωντανή, τη φλόγα του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση.

Μακριά από εθνικιστικές ρητορείες και σοβινιστικά συνθήματα, με ξεκάθαρη θέση για λύση και επανένωση του τόπου και του λαού μας, χιλιάδες νέοι, με βασικό πυρήνα το μαθητικό κίνημα πορεύτηκαν σε όλη την Κύπρο. Απαίτησαν όπως αποχωρήσει ο Αττίλας από την Κύπρο, ζήτησαν την αποστρατικοποίηση του νησιού και ξεκαθάρισαν πως η Κύπρος Ανήκει στο Λαό της.

Η ΕΔΟΝ, χαιρετίζει και συγχαίρει τις χιλιάδες των μαθητών και φοιτητών, που έδειξαν στην πράξη ότι δεν συμβιβάζονται ούτε με την κατοχή αλλά ούτε και με την διχοτόμηση!

Οι σημερινές εκδηλώσεις δεν είναι εκδηλώσεις απλά καταδίκης του ψευδοκράτους. Είναι εκδηλώσεις που διατρανώνουν τη θέληση και την ανάγκη για λύση και επανένωση.

Ως ΕΔΟΝ, καλούμε τους νέους και τις νέες τις Κύπρου να συστρατευθούν στον αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή, για Κύπρο  ομοσπονδιακή, επανενωμένη, ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη, για Κύπρο ειρηνική, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. 

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ ΕΔΟΝ

15/11/2022

© 2024 EDON. All Rights Reserved.