Η ΕΔΟΝ για το εμετικό περιστατικό ρατσιστικής βίας

Αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο του ξυλοδαρμού γυναίκας αφρικάνικης καταγωγής από άνδρα στη Λάρνακα. Η εμετική εικόνα του ξυλοδαρμού μιας γυναίκας την ώρα που κρατάει το παιδί της αγκαλιά, αποτελεί ντροπή για την Κυπριακή Κοινωνία ενώ ταυτόχρονα συνιστά προσβολή για τον κάθε άνθρωπο, κάθε πολίτη, για το ίδιο το ανθρώπινο είδος. Ως ΕΔΟΝ καταδικάζουμε το εμετικό περιστατικό και ζητούμε όπως ο δράστης τιμωρηθεί άμεσα με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο. Οι αρχές της χώρας και η αστυνομία οφείλουν να κινητοποιηθούν άμεσα!

Ταυτόχρονα, ως ΕΔΟΝ δεν εθελοτυφλούμε. Δεν πέφτουμε, δυστυχώς, απ’ τα σύννεφα. Γνωρίζουμε καλά πως το συγκεκριμένο συμβάν δεν προέκυψε από το πουθενά και ούτε είναι μεμονωμένο. Αντίθετα, τέτοιες ενέργειες αποτελούν την πιο άγρια έκφραση του ξενοφοβικού και ρατσιστικού κλίματος, που καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια στην κυπριακή κοινωνία. Τέτοια φαινόμενα έχουν ως μήτρα τις υφιστάμενες συστημικές αντιθέσεις καθώς επίσης τη ρητορική μίσους, τις πολιτικές του συρματοπλέγματος και τις πολιτικές τύπου ‘Πουρνάρας’ που επιστρατεύει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ για να πείσει πως για όλα ‘’φταίνε οι ξένοι’’ και να στρέψει τα βλέμματα μακριά από τις αντιλαϊκές πολιτικές της, που κατακρεουργούν πραγματικά τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας.

Ως ΕΔΟΝ, φύσει και θέσει, δεν «καταδικάζουμε απλά» αυτά τα ντροπιαστικά περιστατικά. Συνεχίζουμε ασταμάτητα τον αγώνα μας απέναντι στον ρατσισμό και τις αιτίες που τον γεννούν. Παραμένουμε πολέμιοι τέτοιων μαύρων ιδεολογημάτων και των συνεπακόλουθων πρακτικών τους. Σταθερά ταγμένοι με τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους του κόσμου, καλούμε τους νέους να στρατευθούν μαζί μας στον αγώνα για την αλλαγή, τον αγώνα για την οικοδόμηση μιας πραγματικά ανθρώπινης κοινωνίας όπου δεν θα υπάρχει χώρος για τέτοιες αρρωστημένες ρατσιστικές αντιλήψεις.

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
14/07/2022

© 2024 EDON. All Rights Reserved.