Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του ΟΝΕΚ αποτελεί προϊόν της αδιαφορίας του Υπουργείου Παιδείας

Κατά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής συζητήθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του ΟΝΕΚ και πλέον απομένει η έγκρισή του από την ολομέλεια της Βουλής πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για τον ΟΝΕΚ αποτελεί ακόμα ένα προϊόν της προχειρότητας και της αδιαφορίας του Υπουργείου Παιδείας. Στον αρχικό προϋπολογισμό το Υπουργείο αγνόησε επιδεικτικά το γεγονός ότι ο ΟΝΕΚ με τα συγκεκριμένα ποσά που του παραχωρούνταν δεν θα μπορούσε αντικειμενικά να επιτελέσει το έργο του. Δεν θα μπορούσε να στηρίξει οργανωμένα σύνολα νεολαίας, που επιτελούν σημαντικό έργο στα νεολαιίστικα δρώμενα του τόπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο Οργανισμός Νεολαίας είχε εξαντλήσει και το τελευταίο ευρώ από το αποθεματικό του για να καταφέρνει να λειτουργεί εύρυθμα και αποτελεσματικά.

Ο ΟΝΕΚ, στη δική μας αντίληψη, πρέπει να στηρίζεται ουσιαστικά καθώς η αποτελεσματική του στήριξη συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στην ενίσχυση των δράσεων που πραγματοποιούν οι νέοι του τόπου. Ευελπιστούμε ότι στον προϋπολογισμό του 2023, που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση, δεν θα επαναλάβει τα φετινά λάθη και θα συνυπολογίσει ορθά όλες τις ανάγκες του ΟΝΕΚ, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη του λειτουργία.

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

07/07/2022

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.