Δελτίο τύπου για την 20ή Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 20η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλες τις Τοπικές Οργανώσεις της επαρχίας. Στη Συνδιάσκεψη έγινε ανασκόπηση των όσων απασχόλησαν την επαρχιακή οργάνωση τα τελευταία τρία χρόνια, τη δράση που αναπτύχθηκε, τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν και συλλογικά συζητήθηκαν και τέθηκαν οι στόχοι μας για την επόμενη τριετία.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου, σύντροφος Χριστόφορος Χαραλάμπους κατέθεσε εισηγητική ομιλία στην οποία διατυπώθηκαν και αναλύθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι θέσεις της ΕΔΟΝ για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία και την κοινωνία ευρύτερα, και ανάλυσε την κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία μας. Ζητήματα όπως η διεθνής πραγματικότητα, η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και οι επιπτώσεις της στους λαούς, η σύγχρονη Κυπριακή πραγματικότητα ιδίως όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο κυπριακό πρόβλημα και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η νεολαία του τόπου στον αντικατοχικό αγώνα του κυπριακού λαού, αλλά και στον αγώνα για επιστροφή στην αγαπημένη μας πόλη την Αμμοχώστο.

Στην συνέχια ακολούθησε χαιρετισμός απο τον Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου σύντροφο Χρύσανθο Ζαννέτο, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ΕΔΟΝίτες και οι ΕΔΟΝίτισσες, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό της νεολαίας του τόπου..


Η Συνδιάσκεψη συνεχίστηκε με συζήτηση όπου δεκάδες αντιπρόσωποι της Συνδιάσκεψης πήραν το λόγο και κατέθεσαν τη δική τους άποψη και ιδέες για τα θεματα που τους απασχολούσαν. Η συνδιάσκεψη έγκρινε ομόφωνα τα ψηφίσματα για το σχεδίου Οργανωτικής Απόφασης, το Ψήφισμα για τα προβλήματα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, το Ψήφισμα για την προσφυγική πολιτική, το Ψήφισμα για την Τουρκοκυπριακη Νεολαία και το ψήφισμα για την κατεχόμενη Αμμόχωστο.


Στη Συνδιάσκεψη βραβεύτηκαν οι σύναγωνιστές που πέρασαν απο μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου που αποχωρούν λόγο του ηλικιακού ορίου.

Η 20η  Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Επαρχιακού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από τους εξής συναγωνιστές και συναγωνίστριες: Αλέκου Ελένη, Βαλανίδης Μιχάλης, Βασιλακκάς Φλώρος, Βρακά Παναγιώτης, Δημητρίου Γιάννης, Δημητρίου Μαριλένα, Ιωσήφ Άννα, Κάβελη Ζαχαρίας, Καλλικά Έλενα, Κουκλή Πάρης, Κουτσαβάκη Νικόλας, Λαζαρή Σοφία, Λίλη Σωτηρία, Λόντου Αντρέας, Μαύρου Στέλιος, Μιλτιάδους Αντρέας, Παναγίδης Αντρέας, Σιαμπέττας Αντρέας, Χαραλάμπους Χριστόδουλος, Χαραλάμπους Χριστόφορος και Χατζηγεωργίου Σταύρος.

Το νέο Επαρχιακό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου, συνήλθε στην πρώτη του Σύνοδο την 16η Δεκεμβρίου 2021, όπου επανέκλεξε τον σύντροφο Χριστόφορο Χαραλάμπους στο πόστο του Επαρχιακό Γραμματέα. Η σύνοδος έκλεξε την νέα Επαρχιακή Γραμματεία, που αποτελούν οι συναγωνιστές/τριες: Αλέκου Ελένη, Δημητρίου Μαριλένα, Κάβελη Ζαχαρίας, Καλλικά Έλενα, Λαζαρή Σοφία, Χαραλάμπους Χριστόφορος, Χατζηγεωργίου Σταύρος

Επαρχιακό Συμβούλιο
ΕΔΟΝ Αμμοχώστου

17 Δεκεμβρίου 2021 


 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.