Η ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας για την 21η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 21η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλες τις Τοπικές Οργανώσεις της επαρχίας. Στη Συνδιάσκεψη έγινε ανασκόπηση των όσων απασχόλησαν την επαρχιακή οργάνωση τα τελευταία τρία χρόνια, τη δράση που αναπτύχθηκε, τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν και συλλογικά συζητήθηκαν και τέθηκαν οι στόχοι μας για την επόμενη τριετία.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας, Άλκης Συλικιώτης κατέθεσε εισηγητική ομιλία στην οποία διατυπώθηκαν και αναλύθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι θέσεις της ΕΔΟΝ για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία και την κοινωνία ευρύτερα. Ζητήματα όπως η διεθνής πραγματικότητα, η παγκόσμια κρίση που εκδηλώθηκε με την εμφάνιση της πανδημίας του Covid19 και οι επιπτώσεις της στους λαούς, η σύγχρονη Κυπριακή πραγματικότητα ιδίως όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο κυπριακό πρόβλημα, την επικίνδυνη στασιμότητα και τα νέα αρνητικά τετελεσμένα που δημιουργούνται και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η νεολαία του τόπου στον αντικατοχικό αγώνα του κυπριακού λαού, αλλά και στον αγώνα για επαναπροσέγγιση με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Επαρχιακό Οργανωτικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας συν. Χρίστο Χριστόφια, ο οποίος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών όσον αφορά το Κυπριακό πρόβλημα, την αντίσταση που πρέπει να επιδείξουμε στις πολιτικές της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ΕΔΟΝίτες και οι ΕΔΟΝίτισσες, θα σταθούν δίπλα από το κόμμα του εργαζόμενου λαού και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό της νεολαίας του τόπου.


Η Συνδιάσκεψη συνεχίστηκε με ανοικτή συζήτηση όπου δεκάδες αντιπρόσωποι της Συνδιάσκεψης πήραν το λόγο και κατέθεσαν τη δική τους άποψη και ιδέες για το πως αναβαθμίζουμε τη δράση της ΕΔΟΝ και την παρέμβαση της στη νεολαία.
Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η ομόφωνη έγκριση σχεδίου Οργανωτικής Απόφασης, του Ψηφίσματος για τα προβλήματα Πόλης-Προαστίων της Λευκωσίας, του Ψηφίσματος για τα προβλήματα της Υπαίθρου της Λευκωσίας, όπως επίσης και το ψήφισμα, για την τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το οποίο αντιπροσωπεία του νέου Επαρχιακού Συμβουλίου παρέδωσε με το πέρας της Συνδιάσκεψης σε εκπροσώπους της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών

Στη Συνδιάσκεψη βραβεύτηκαν οι Τοπικές Οργανώσεις που κατά τη φετινή χρονιά κατάφεραν να καλύψουν τον στόχο τους στην Οργανωτική Εξόρμηση (Τ.Ο. Μαθητών: Εθνομάρτυρα Κυπριανού, Περιφέρειας Ταμασού, Σολιάς, Αγίας Βαρβάρας, Αλάμπρας-Σιας, Παγκυπρίου, Ακρόπολης, Αποστόλου Βαρνάβα, Φαρμακά, Αρεδιού, Δαλιού και οι Τ.Ο. Νέων Εργαζομένων: Κέντρου Πόλης, Περιφέρειας Ακακίου) όπως και οι Τοπικές Οργανώσεις που κατάφεραν να οργανώσουν τα περισσότερα νέα μέλη στις τάξεις της ΕΔΟΝ (Τ.Ο. Μαθητών: Σολιάς, Περιφέρειας Ταμασού και η Τ.Ο. Νέων Εργαζομένων Περιφέρειας Ακακίου). Επίσης, η Επαρχιακή μας Συνδιάσκεψη τίμησε και αποχαιρέτησε συναγωνιστές που διετέλεσαν μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας και λόγω ηλικίας αποχωρούν από τις γραμμές της ΕΔΟΝ.

Η 21η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εκλογής του νέου Επαρχιακού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από τους εξής συναγωνιστές και συναγωνίστριες: Συλικιώτης Άλκης, Γερολατσίτης Αλέξανδρος, Κούκος Πέτρος, Κούκου Παντελίνα, Κωνσταντίνου Ερνέστος, Νεοφύτου Δήμητρα, Μανώλη Μάριος, Παναγιώτου Άννα, Παφίτης Δημήτρης, Παναγιώτου Δέσποινα, Γρηγορίου Γρηγόρης, Κουσπής Μάριος, Σκαρπάρης Παναγιώτης, Τσακιστός Απόστολος, Αγγελή Άγγελος, Δίπλαρου Μαρία, Μανώλη Χριστιάνα, Αβρααμίδης Τίτος, Πιτταράς Χριστόφορος, Αργυρού Μόδεστος, Κούτρα Βασιλεία, Καμπάκης Σάκης, Παναγιώτου Κωνσταντίνα, Αθηνή Παναγιώτης, Φιλοθέου Φάνη, Φραγκουλίδου Κατερίνα, Αντωνίου Μάριος, Γεωργίου Αντρέας, Πέτρου Νικόλας, Λόντου Στέφανη, Παχίτης Αλέξανδρος.

 

 

Επαρχιακό Συμβούλιο

ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας

6 Δεκεμβρίου 2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.