Η ΕΔΟΝ Λάρνακας για την 21η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη και την εκλογή νέας ηγεσίας

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 21η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΟΝ Λάρνακας, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλες τις Τοπικές Οργανώσεις της ΕΔΟΝ Λάρνακας, κάτω από το σύνθημα «Πιο μαζικά, πιο μαχητικά – Με πίστη στη νεολαία και τους αγώνες της!». Στη Συνδιάσκεψη έγινε ανασκόπηση της δράσης που ανέπτυξε η Επαρχιακή Οργάνωση κατά τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ παράλληλα τέθηκαν οι στόχοι μας για την επόμενη τριετία.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Λάρνακας, κατέθεσε εισηγητική ομιλία στην οποία διατυπώθηκαν και αναλύθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι θέσεις της ΕΔΟΝ για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία και την κοινωνία ευρύτερα. Ζητήματα όπως η διεθνής πραγματικότητα, οι συνθήκες που δημιουργούνται σε παγκόσμιο επίπεδο ένεκα της πανδημίας και οι σύγχρονες εργασιακές συνθήκες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο κυπριακό πρόβλημα και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η νεολαία του τόπου στον αντικατοχικό αγώνα του κυπριακού λαού, αλλά και στον αγώνα για επαναπροσέγγιση με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους.


Ακολούθησε χαιρετισμός από την Επαρχιακή Γραμματέα του ΑΚΕΛ Λάρνακας συν. Χρυστάλλα Αντωνίου, η οποία ανάμεσα σε άλλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ΕΔΟΝίτες και οι ΕΔΟΝίτισσες με τη ζωντάνια, την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα που τους διακρίνει, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό της νεολαίας της Λάρνακας.


Η Συνδιάσκεψη συνεχίστηκε με συζήτηση στη βάση εισηγήσεων για το πως επιτυγχάνουμε τον βασικό στόχο που τέθηκε: την ουσιαστική ποιοτική και ποσοτική ανάκαμψη της ΕΔΟΝ Λάρνακας. Δεκάδες αντιπρόσωποι καταπιάστηκαν με σημαντικά ζητήματα που αφορούν την οργανωτική κατάσταση της Επαρχιακής μας Οργάνωσης καθώς και την πολύπλευρη δράση μας.

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η διαμόρφωση και η ομόφωνη έγκριση Σχεδίου Οργανωτικής Απόφασης, το οποίο θέτει το πλαίσιο με σαφείς κατευθυντήριες γραμμές, για το πως να οικοδομήσουμε μια ΕΔΟΝ πιο μαζική και πιο μαχητική. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η αποστολή Υπομνήματος προς τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια της Επαρχίας Λάρνακας, το οποίο εμπεριέχει τις θέσεις και προτάσεις της 21ης Επαρχιακής Συνδιάσκεψης σχετικά με το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Στη Συνδιάσκεψη βραβεύτηκαν οι Τοπικές Οργανώσεις της ΕΔΟΝ Περβολιών και της ΕΔΟΝ Ορμήδειας, οι οποίες κατά τη φετινή χρονιά κατάφεραν να υλοποιήσουν το Οργανωτικό Πλάνο της ΕΔΟΝ Λάρνακας αναπτύσσοντας πολυεπίπεδη δράση. Τέλος, η Επαρχιακή μας Συνδιάσκεψη τίμησε και αποχαιρέτησε συναγωνιστές που διετέλεσαν μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας και λόγω ηλικίας αποχωρούν από τις γραμμές της ΕΔΟΝ.

Η 21η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΟΝ Λάρνακας ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εκλογής του νέου Επαρχιακού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από τους εξής συναγωνιστές και συναγωνίστριες: Αγαθού Σταύρο, Γεωργίου Ορθοδοξία, Χαραλάμπους Φωτεινή, Δημητρίου Μηνάς, Μιχαήλ Μέλιος, Σιααπάν Ρεβέκκα, Ιωάννου Παύλος, Κανελλής Μιχάλης, Χριστοφόρου Σάββας, Ανδρέου Βέρα, Μολέσκη Χαραλαμπία, Σακκάς Χαράλαμπος, Κατσιάρη Μαρία, Παναγιώτου Νατάσα, Μωυσέως Χρυσόστομος, Ττοφαρή Σαββίνα, Μιχαήλ Ερμιόνη, Χριστοδούλου Μιχάλης, Δημητρίου Θέκλα, Ιωάννου Ειρήνη, Νικολάου Βαγγέλης, Κανελλή Μαριγιάννα, Κατσιάρης Παναγιώτης, Κωνσταντίνου Μάριος και Τζοχαχιάν Μάριος.

Το νέο Επαρχιακό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ Λάρνακας, με τη σειρά του, συνήλθε στην πρώτη του Σύνοδο και εξέλεξε τη νέα ηγεσία της Επαρχιακής Οργάνωσης για την επόμενη τριετία. Τη νέα Επαρχιακή Γραμματεία αποτελούν οι συναγωνιστές/τριες: Αγαθού Σταύρος, Γεωργίου Ορθοδοξία, Χαραλάμπους Φωτεινή, Σιααπάν Ρεβέκκα, Δημητρίου Μηνάς, Ιωάννου Παύλος, Χριστοφόρου Σάββας, Σακκάς Χαράλαμπος και Μολέσκη Χαραλαμπία. Στο πόστο του Επαρχιακού Γραμματέα επανεκλέγηκε ομόφωνα ο συν. Σταύρος Αγαθού.

 

Επαρχιακό Συμβούλιο ΕΔΟΝ Λάρνακας
6 Δεκεμβρίου 2021


Βιογραφικό Σημείωμα Επαρχιακού Γραμματέα της ΕΔΟΝ Λάρνακας

Ο Σταύρος Αγαθού γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1992. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η συμμετοχή του στο Λαϊκό Κίνημα ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ετών όταν οργανώθηκε στην ΕΔΟΝ και είχε ενεργό συμμετοχή στις τάξεις της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Μαθητών (ΠΕΟΜ). Ως φοιτητής, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης Πανεπιστημίου Κύπρου κατά τις χρονιές 2014-15 και 2015-16 και Οργανωτικός Γραμματέας της Προοδευτικής Κ.Φ. Πανεπιστημίου Κύπρου.

Είναι μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας της ΕΔΟΝ Λάρνακας από το 2015, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2016, μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΔΟΝ από το 2019 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ από τον Ιούλιο του 2021.

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.