Η ΕΔΟΝ Λεμεσού για την 21η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη και την εκλογή νέας ηγεσίας

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η 21η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΟΝ Λεμεσού, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλες τις Τοπικές Οργανώσεις της ΕΔΟΝ Λεμεσού. Στη Συνδιάσκεψη έγινε ανασκόπηση της δράσης που ανέπτυξε η Επαρχιακή Οργάνωση κατά τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ παράλληλα τέθηκαν οι στόχοι μας για την επόμενη τριετία.

Η Επαρχιακή Γραμματέας της ΕΔΟΝ Λεμεσού, Ανθούλα Μενελάου κατέθεσε εισηγητική ομιλία στην οποία διατυπώθηκαν και αναλύθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι θέσεις της ΕΔΟΝ για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία και την κοινωνία ευρύτερα. Ζητήματα όπως η διεθνής πραγματικότητα, η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού και οι σημερινές εργασιακές συνθήκες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο κυπριακό πρόβλημα και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η νεολαία του τόπου στον αντικατοχικό αγώνα του κυπριακού λαού, αλλά και στον αγώνα για επαναπροσέγγιση με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Λεμεσού, Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ΕΔΟΝίτες και οι ΕΔΟΝίτισσες με τη ζωντάνια, την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα που τους διακρίνει, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό της νεολαίας της Λεμεσού.

Η Συνδιάσκεψη συνεχίστηκε με τη γενική συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι της Συνδιάσκεψης, οι οποίοι καταπιάστηκαν με σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Επαρχιακή μας Οργάνωση, τη νεολαία της πόλης μας καθώς και την πολύπλευρη δράση μας. Στη συνέχεια έγινε οικονομικός απολογισμός της τριετίας και εγκρίθηκε η οικονομική έκθεση του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ Λεμεσού.

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η διαμόρφωση και έγκριση σχεδίου Απόφασης για την οργανωτική μας κατάσταση, καθώς και τριών ψηφισμάτων που θα προωθηθούν στους αρμόδιους φορείς. Τα ψηφίσματα αφορούν εισηγήσεις σε ζητήματα που απασχολούν τους νέους της υπαίθρου και της πόλης της Λεμεσού, ψήφισμα για το κυκλοφοριακό καθώς και ψήφισμα για το στεγαστικό πρόβλημα.

Στη Συνδιάσκεψη βραβεύτηκαν οι Τοπικές Οργανώσεις που κατά τη φετινή χρονιά κατάφεραν να καλύψουν τον στόχο τους στην Οργανωτική Εξόρμηση, όπως και οι Τοπικές Οργανώσεις που κατάφεραν να οργανώσουν τα περισσότερα νέα μέλη στις τάξεις της ΕΔΟΝ. Επίσης, η Επαρχιακή μας Συνδιάσκεψη τίμησε και αποχαιρέτησε συναγωνιστές που διετέλεσαν μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας και λόγω ηλικίας αποχωρούν από τις γραμμές της ΕΔΟΝ.

Η 21η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΟΝ Λεμεσού ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εκλογής του νέου Επαρχιακού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται απο τις εξής συναγωνίστριες και συναγωνιστές:  Αναστασίου Σκεύη, Αντωνίου Έλενα, Αριστείδου Αργυρώ, Δημητρίου Λευκή, Δημητρίου Χριστόδουλος, Δημοσθένους Λευτέρης, Δημοσθένους Οδυσσέας, Ζαντή Χάρις, Ιωάννου Στυλιανός, Κώστα Άντρεα, Μελετίου Μελίνα, Μενελάου Ανθούλα, Πάζουρος Γιάννης, Πάζουρου Κούλα, Παντέχη Δήμητρα, Παπαγιάννης Ανδρέας, Στεφάνου Γιώργος, Σωκράτους Γιώργος, Σωφρονίου Σόφη, Τσολιάς Ιάκωβος, Χηράτου Χαρά.

Το νέο Επαρχιακό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ Λεμεσού, με τη σειρά του, συνήλθε στην πρώτη του Σύνοδο το Σάββατο 3η Δεκεμβρίου και εξέλεξε τη νέα ηγεσία της Επαρχιακής Οργάνωσης για την επόμενη τριετία. Τη νέα Επαρχιακή Γραμματεία αποτελούν από οι εξής συναγωνίστριες και συναγωνιστές: Αντωνίου Έλενα, Αριστείδου Αργυρώ, Δημοσθένους Λευτέρης, Ζαντή Χάρις, Κώστα Άντρεα, Μενελάου Ανθούλα, Παντέχη Δήμητρα, Στεφάνου Γιώργος.

 

Στο πόστο του Επαρχιακού Γραμματέα επανεκλέγηκε ομόφωνα η συναγωνίστρια Ανθούλα Μενελάου.

 

Επαρχιακό Συμβούλιο ΕΔΟΝ Λεμεσού

6 Δεκεμβρίου 2021

 

*Βιογραφικό σημείωμα Επαρχιακής Γραμματέα ΕΔΟΝ Λεμεσού*

Η Ανθούλα Μενελάου είναι 33 χρονών και είναι απόφοιτη του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, αναμίχθηκε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα αναπτύσσοντας δράση μέσα από τις τάξεις της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών όπου διετέλεσε μέλος της Γραμματείας του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ (2008-2010) και Οργανωτικός Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου (2009-2010). Επίσης διετέλεσε εκπρόσωπος των φοιτητών στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών και στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου (2007-2010).

Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2010, μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας της ΕΔΟΝ Λεμεσού από το Σεπτέμβρη του 2010, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από τον Ιανουάριο του 2016, και Επαρχιακή Γραμματέας της ΕΔΟΝ Λεμεσού από τον Ιούλιο του 2016. Είναι μέλος του ΑΚΕΛ από το 2006, μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λεμεσού από το 2017 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ από τον Ιούλιο του 2021. Είναι μέλος του Επαρχιακού και Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΓΟ από τον Νοέμβριο του 2021. Από το Μάρτιο του 2021 είναι Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Λεμεσού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΑΛΑ.

Εκπροσωπεί την ΕΔΟΝ Λεμεσού στο Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λεμεσού και στην Επαρχιακή Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Λεμεσού, της οποίας είναι Γραμματέας, ενώ συμμετέχει ως μέλος στην Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού.

© 2024 EDON. All Rights Reserved.