Αλληλεγγύη ΕΔΟΝ με τον λαό της Ινδίας

Η ΕΔΟΝ εκφράζει την αλληλεγγύη της με τον λαό και τη νεολαία της Ινδίας που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την χειρότερη υγειονομική κρίση.  

Η πανδημία του COVID-19 όχι απλά έχει εξαπλωθεί σε καταστροφικά επίπεδα αλλά μέχρι στιγμής, η επιδημιολογική εικόνα φαίνεται να χειροτερεύει. Η κυβέρνηση της Ινδίας βαραίνεται με αυξημένες ευθύνες καθώς οι χειρισμοί της μέχρι στιγμής επιδεινώνουν την κατάσταση. Η έλλειψη νοσοκομειακών κλινών και αναπνευστήρων καθιστά την κατάσταση εκρηκτική.  

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ινδία αυτή τη στιγμή αποδεικνύει την ανεπάρκεια και τη χρεοκοπία ενός συστήματος το οποίο θέτει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρήσεων πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως όταν η υγεία αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και όχι ως δημόσιο αγαθό, η ανθρωπότητα οδηγείται αναπόφευκτα στη βαρβαρότητα. 

Ως ΕΔΟΝ στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Ινδίας. Από τη δική μας πλευρά εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και δηλώνουμε ξεκάθαρα πως παίρνουμε θέση, για άλλη μια φορά, δίπλα σε αυτούς που το σύστημα «ξέχνα» να φροντίσει. Γιατί και η υγεία, είναι φυσικά θέμα ταξικό.

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
06/05/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.