Αλληλεγγύη στη νεολαία και τον λαό της Κολομβίας

 

Η ΕΔΟΝ, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της, στη νεολαία και τον λαό της Κολομβίας που τις τελευταίες μέρες γίνονται δέκτες άγριας καταστολής από το Κολομβιανό κράτος και την κυβέρνηση Ντούκε.

Ο λαός της χώρας βρίσκεται σε κινητοποιήσεις από τις 28 Απρίλη ενάντια στο φορολογικό σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση Ντούκε. Η απάντηση της κυβέρνησης στις κινητοποιήσεις εκδηλώθηκε με πυρά, ξυλοδαρμούς, εξαφανίσεις διαδηλωτών, σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονίες. Σειρά οργανώσεων, μεταξύ των οποίων η Κολομβιανή Κομουνιστική Νεολαία και το Κολομβιανό Κομμουνιστικό Κόμμα, εκπέμπουν SOS κάτω από το σύνθημα «Mας σκοτώνουν» και απευθύνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη και τις οργανώσεις που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, να παρέμβουν για να σταματήσει η σφαγή.

Ο απολογισμός, πέντε μέρες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων ήταν 26 δολοφονίες, πάνω από 1000 περιστατικά αστυνομικής βίας και πάνω από 700 συλλήψεις. Μέχρι αυτή την ώρα και παρά την απόσυρση του φορολογικού σχεδίου, τόσο οι κινητοποιήσεις όσο και η αστυνομική βαρβαρότητα συνεχίζονται, με περιοχές της χώρας να βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο του στρατού.

Το Κολομβιανό κράτος, αποτελεί διαχρονικά τον στενότερο συνεργάτη των ιμπεριαλιστικών πολιτικών των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική. Οι δολοφονίες και η τρομοκρατία συνδικαλιστών και λαϊκών ηγετών αποτελούν πάγια πολιτική, τόσο της τωρινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων της χώρας.

Ως ΕΔΟΝ, επαναλαμβάνουμε την αλληλεγγύη μας με τη νεολαία της χώρας και ειδικότερα με την αδελφή μας οργάνωση, την Κομμουνιστική Νεολαία Κολομβίας LaJucoCol και τασσόμαστε στο πλευρό τους, με την απαίτηση να σταματήσουν άμεσα οι σφαγές στη χώρα.

 

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
05/05/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.