Η ΕΔΟΝ Λάρνακας για την αναγραφή εθνικιστικών συνθημάτων στο Λύκειο Βεργίνας

 

Ως ΕΔΟΝ Λάρνακας, καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο την αναγραφή εθνικιστικών και φασιστικών συνθημάτων στο Λύκειο Βεργίνας. Με ιδιαίτερη ανησυχία βλέπουμε την αναβίωση του εθνικισμού – σοβινισμού στην κοινωνία και στα σχολεία. Τα ίδια μισαλλόδοξα και επικίνδυνα συνθήματα και ιδεολογήματα, οδήγησαν τον τόπο μας στο παρελθόν στην καταστροφή και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για το μέλλον της πατρίδας μας.

Εμείς διατρανώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στον εθνικισμό – σοβινισμό και στο νεοφασισμό μέσα και έξω από τα σχολεία. Δεν θα επιτρέψουμε σε όλους αυτούς να μπολιάζουν τους νέους με τον εθνικισμό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μια Κύπρο ελεύθερη, επανενωμένη, πατρίδα όλων των παιδιών της. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σε ότι αφορά στους φασίστες που αναγράφουν τα συνθήματα και τις απειλές που εξαπολύουν στα μέλη και στελέχη της ΕΔΟΝ, η μόνη μας απάντηση θα είναι στο δρόμο. Στο δρόμο του αγώνα, μέχρι να στείλουμε μια για πάντα στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας αυτές τις σάπιες ιδέες και όσους τις εκπροσωπούν.

 

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

 

 

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

18/04/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.