Η ΕΔΟΝ για την έρευνα του ΥΠΠΑΝ ενάντια στον καθηγητή Γιώργο Γαβριήλ

Παρά το γεγονός πως η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη χαρακτηρίζεται ως η κυβέρνηση που έχει ταυτίσει το όνομα της με τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και τη σύγκρουση συμφέροντος, το τελευταίο διάστημα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, διεκδικεί επάξια και τον χαρακτηρισμό της πιο αντιδημοκρατικής κυβέρνησης στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να καταδιώκει τον καθηγητή Γιώργο Γαβριήλ, τον Διευθυντή που με τα έργα τέχνης του, τα οποία κάνει στον ελεύθερο του χρόνο, ενόχλησε τη «Δημοκρατία» τους και το «εθνικό τους φρόνημα». Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, το Υπ. Παιδείας έχει απευθυνθεί στη Νομική Υπηρεσία, ζητώντας συμβουλή για το πώς θα προχωρήσει σε περαιτέρω ποινική διερεύνηση εις βάρος του καθηγητή Γ. Γαβριήλ αφού στην αρχική τους προσπάθεια να τον τιμωρήσουν δεν μπορούν να βρουν κάτι μεμπτό και επιλήψιμο.  Ουσιαστικά αυτό που διαφαίνεται είναι πως θα διερευνηθεί εάν ο συγκεκριμένος καθηγητής μέσω της ενάσκησης των καθηκόντων του, καλλιεργεί το εθνικό φρόνημα και κατά πόσον τηρεί τους κανονισμούς που προνοούν σεβασμό στους θεσμούς.

Τη σύγχρονη προσπάθεια επαναφοράς «πιστοποιητικών εθνικού φρονήματος» θα τη ζήλευε και η δικτατορία των Συνταγματαρχών της Χούντας, στην οποία η λογοκρισία στις τέχνες ήταν, στην ημερήσια διάταξη. Η φίμωση των καλλιτεχνών και η απαγόρευση της ελεύθερης έκφρασης, πόσο μάλλον σε ένα εκπαιδευτικό, θυμίζει τις χειρότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας. Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Ως ΕΔΟΝ απαιτούμε άμεσα τον τερματισμό, αυτού του επικίνδυνου και αντιδημοκρατικού, κυνηγιού μαγισσών που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ.

Ταυτόχρονα καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε άνθρωπο που σέβεται και υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και στην καλλιτεχνική δημιουργία, να αντισταθεί στην νέα αυτή επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στο πρόσωπο του Γιώργου Γαβριήλ. Καλούμε επίσης την κοινωνία να προβληματιστεί ιδιαίτερα, για την ευκολία με την οποία ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση του, αλλάζουν τα πολιτικά και διαδικτυακά τους προσωπεία, ανάμεσα στην υπεράσπιση της ελευθερίας έκφρασης όταν αυτή αφορά άλλους λαούς, αλλά χάνουν τη μιλιά τους μπροστά στις φασίζουσες πρακτικές όταν αυτές αφορούν τον εαυτό τους και τη χώρα μας.

 

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

16/04/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.