Η ΕΔΟΝ για την εκστρατεία του Τμήματος Νέων Εργαζομένων της Οργάνωσης

Το Τμήμα Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ, πραγματοποιεί και φέτος την καθιερωμένη εκστρατεία του, αυτή τη χρονιά κάτω από τον τίτλο:

«Η πανδημία θα φύγει, τα προβλήματα όχι – Στήριξη των εργαζομένων τώρα» 

Η εκστρατεία πραγματοποιείται από τις 19 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 του μήνα.

Μέσα από τη φετινή εκστρατεία θέλουμε να καταδείξουμε την ανάγκη να παρθούν μέτρα για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι δέχθηκαν και θα δεχθούν, το μεγαλύτερο κτύπημα από την πανδημία του covid-19. Οι μισθοί και το κόστος εργασίας στην Κύπρο, μειώθηκαν σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε., ενώ η ανεργία αυξήθηκε την ίδια ώρα που το κεφάλαιο ξεκίνησε να ανακάμπτει μετά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι νέοι εργαζόμενοι πριν την πανδημία οξύνθηκαν και τα κενά που προϋπήρχαν σε επίπεδο κυβερνητικής στήριξης, καθίστανται πλέον πιο αναγκαία από ποτέ. Παράλληλα οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και οι διαρθρωτικές αλλαγές, που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, όσον αφορά την αγορά εργασίας έχουν ως στόχο την αναδιανομή του εισοδήματος σε βάρος της εργασίας και προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Στα πλαίσια της φετινής εκστρατείας, θα γίνουν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και χώρους συνάθροισης της νεολαίας, για να πραγματοποιηθεί ενημέρωση και να δοθεί σχετικό έντυπο. Παράλληλα, προγραμματίζονται συναντήσεις με αρμόδιους φορείς όπως το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και τον Γενικό Γραμματέα της ΠΕΟ.

Ως ΕΔΟΝ, επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά, ότι μόνο μέσα από την οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα μπορούν οι εργαζόμενοι να αντισταθούν στις πιέσεις της εργοδοσίας και να διεκδικήσουν με αξιώσεις τα δικαιώματα τους. Ταυτόχρονα η ενδυνάμωση της Αριστεράς, εντός και εκτός Βουλής, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για την υπεράσπιση και την ενίσχυση αυτού του αγώνα. Η προσπάθεια να πληρώσουν και την κρίση της πανδημίας οι εργαζόμενοι δεν θα περάσει.

 

Τμήμα Νέων Εργαζομένων

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

20/04/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.