Η ΕΔΟΝ για την 56η επέτειο από τη δολοφονία Καβάζογλου - Μισιαούλη

Σαν σήμερα 56 χρόνια πριν, στις 11 Απριλίου, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ δολοφονούν άνανδρα τον Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και τον Κώστα Μισιαούλη. Στόχος της δολοφονίας τους, ήταν ο εκφοβισμός όλων εκείνων που μάχονταν για τη συμφιλίωση   μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μετά τις διακοινοτικές ταραχές.

Ο Καβάζογλου ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και ο Μισιαούλης  στέλεχος του ΑΚΕΛ και δραστήριο μέλος της ΠΕΟ. Ο Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και ο Κώστας Μισιαούλης, μέσα από τις γραμμές του κόμματος, διέδιδαν σε όλη την Κύπρο το μήνυμα της ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ Ε/κ και Τ/κ. Μετέφεραν το μήνυμα της κοινής πάλης, ενάντια στον εθνικισμό ως γνήσιο τέκνο του ιμπεριαλισμού και ενάντια στα συνωμοτικά του σχέδια, κατά της Κύπρου. Με τη δολοφονία τους, οι εθνικιστές πίστευαν ότι θα τερματιζόταν ο αγώνας  για την ειρηνική συνύπαρξη και τη συνεργασία των δύο κοινοτήτων. Αντίθετα όμως, η  θυσία των δύο ηρωομαρτύρων έγινε σύμβολο της κοινής πάλης και του κοινού αγώνα των δύο κοινοτήτων για ειρηνική συμβίωση και κοινή πάλη του λαού μας.

56 χρόνια μετά, ο αγώνας του λαού μας για επίλυση του κυπριακού προβλήματος συνεχίζεται. Η θυσία των Καβάζογλου και Μισιαούλη αποτελεί πυξίδα του αγώνα για λύση και επανένωση του τόπου και του λαού μας.

Καλούμε τη νεολαία της Κύπρου να αγωνιστούμε όλοι μαζί, μέχρι να οικοδομήσουμε το κοινό μας μέλλον, για την Κύπρο της Ειρήνης. Χωρίς ξένους εγγυητές και στρατεύματα, για την Κύπρο που θα τη διαφεντεύει ο λαός της.

 
 

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

11/4/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.