Η ΕΔΟΝ για την ενίσχυση της κατασταλτικής δύναμης της Αστυνομίας από την Κυβέρνηση

Η φιλοσοφία της Κυβέρνησης, για το ποια κοινωνία οραματίζεται και πως επιδιώκει να την οικοδομήσει, αποτυπώνεται ακριβώς στις πολιτικές που εφαρμόζει. Ένας μόλις μήνας πέρασε, από την μέρα που η αστυνομική βία και καταστολή, ξεσήκωσαν λαϊκή κατακραυγή ενάντια στην Κυβέρνηση και την Υπουργό Δικαιοσύνης, παρόλα αυτά τίποτα δεν φαίνεται να αγγίζει τους κυβερνώντες.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ σύμφωνα με τον τύπο φαίνεται, να προχώρησε σε προκήρυξη προσφορών για ενίσχυση της δυνατότητας καταστολής της αστυνομίας. Μάλιστα, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξοδέψει περίπου 600 χιλιάδες ευρώ, για την δημιουργία νέων αντιοχλαγωγικών οχημάτων μεταφοράς, για πτυσσόμενα ρόπαλα και 450 σετ αντιοχλαγωγικών θωρακίσεων.

 

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει τα δημόσια νοσηλευτήρια υπό κατάρρευση, ανέτοιμα και υποστελεχωμένα απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, ακόμα και ένα χρόνο μετά, προχωρά στην αναβάθμιση των αντιοχλαγωγικών μέσων της Αστυνομίας. Για ακόμα μια φορά, ο μύθος του «Δεν υπάρχουν λεφτά» καταρρίπτεται, και αφενός αποδεικνύεται ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Δεν υπάρχουν λεφτά για την παιδεία, δεν υπάρχουν λεφτά για την υγεία, όμως υπάρχουν λεφτά για την αναβάθμιση του αντιοχλαγωγικού εξοπλισμού της αστυνομίας.

 

Τα αλυσιδωτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, είναι το αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ τα τελευταία οκτώ χρόνια, με αποκοπές που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ από τον τομέα της υγείας. Δεν είναι τυχαίο, που η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., που ξοδεύει για τον τομέα της υγείας σε ποσοστό πληθυσμού. Ενώ, στις τελευταίες θέσεις βρίσκεται και στο ποσό χρημάτων που ξοδεύτηκαν εν μέσω πανδημίας, κατά αναλογία πληθυσμού. Την ίδια στιγμή ακόμα περιμένουμε την Κυβέρνηση να απαντήσει για το που ξόδεψε τα 100εκ. που είχε εξαγγείλει για ενίσχυση των νοσοκομείων.

 

Ως ΕΔΟΝ, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ολόπλευρη στήριξη των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ώστε να αποτελέσουν στην πράξη τη ραχοκοκαλιά του κοινωνικά αλληλέγγυου και μονοασφαλιστικού ΓεΣΥ. Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και τώρα, άμεσα και αποφασιστικά, να στηρίξει τα δημόσια νοσηλευτήρια. Είναι με δική της ευθύνη που έχουν συσσωρευτεί τόσα προβλήματα και καθημερινά παρουσιάζονται τόσες ελλείψεις.

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

17/03/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.