Η ΕΔΟΝ καλεί τη νέα γενιά να συμμετέχει μαζικά στην Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Πορεία

H 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα κατά των Ρατσιστικών διακρίσεων και αποτελεί ημέρα αλληλεγγύης, συνεργασίας, φιλίας και προσήλωσης στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Διεθνής αυτή ημέρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, καθώς οι λαοί της περιοχής μας, βιώνουν από πρώτο χέρι το καθημερινό δράμα εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών.

Μέσα σε αυτή την περίοδο όπου, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συνεχίζουν να αιματοκυλίζουν του λαούς και οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το σύστημα υψώνουν τα συρματοπλέγματα προσπαθώντας να φράξουν το δρόμο στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, η διεθνιστική αλληλεγγύη αποτελεί ζωτικό όπλο στα χέρια των λαών. Η ΕΔΟΝ πιστή στην αρχή της διεθνιστικής αλληλεγγύης, αγκαλιάζει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στον τόπο μας.

Καλούμε τον κάθε νέο και νέα που δεν ανέχεται την άνοδο του νεοφασισμού να σηκώσει κεφάλι και να συμπορευτεί μαζί μας. Να σταθεί μαζί μας απέναντι στο φασισμό, που σπέρνει τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία, που επιτίθεται σε πρόσφυγες και μετανάστες λες κι αυτοί είναι ο εχθρός και όχι ο ιμπεριαλισμός που δημιουργεί τους πρόσφυγες και το σύστημα που τους εκμεταλλεύεται και τους στοχοποιεί.

Καλούμε τον κάθε νέο και νέα, να συμμετέχει στην Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Πορεία που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 21 Μαρτίου στη Λευκωσία. Προσυγκέντρωση η ώρα 15:30 μ.μ. στο Υπουργείο Εσωτερικών και πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας. Ο κάθε αντιφασίστας, αντιρατσιστής, δημοκρατικός νέος και νέα, έχει θέση εκεί. Να αγωνιστούμε πριν να είναι αργά. Να παλέψουμε για την κοινωνία του διεθνισμού, της ισότητας, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, γιατί αυτό είναι το μέλλον που μας αξίζει. Όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε «Όχι στα συρματοπλέγματα της ντροπής».

 

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

18/03/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.