Η ΕΔΟΝ για την πορεία «Τέρμα στις Διακρίσεις! Ισότητα Τώρα!»

 

Ως ΕΔΟΝ συστρατευόμαστε με τους αγώνες του γυναικείου κινήματος και συμμετέχουμε δυναμικά στην πορεία της 6ης Μαρτίου κάτω από το σύνθημα «Τέρμα στις Διακρίσεις! Ισότητα Τώρα!». Η Διεθνής Μέρα της Γυναίκας μέσα στις συνθήκες του σήμερα, αποκτά πολλαπλό αγωνιστικό χαρακτήρα.

Η συστημική φύση της γυναικείας εκμετάλλευσης, το «γυναικείο ζήτημα» δηλαδή, μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, η γενικότερη επίθεση κατά των εργαζομένων και της νεολαίας και η όξυνση της εκμετάλλευσης που προκαλείται από τις πολιτικές της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, καθιστούν την ερχόμενη πορεία εφαλτήριο αγώνων για αλλαγή της σημερινής κατάστασης πραγμάτων.

Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και ωφελημάτων, οι διακρίσεις στους μισθούς, η αύξηση της βίας κατά των γυναικών και οι επιθέσεις σεξισμού τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο, η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, η ανεπάρκεια στο δίκτυο φροντίδας παιδιών, η εγκατάλειψη και περιθωριοποίηση των ευάλωτων κοινοτήτων και ομάδων, η αύξηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, οι εκποιήσεις κατοικιών, ο ρατσιστικός λόγος, ο κατατρεγμός των μεταναστών και προσφύγων, η καταρράκωση του κράτους δικαίου, η διαφθορά και η διαπλοκή, η καταστολή της ελευθερίας έκφρασης και πολλά άλλα απαιτούν μεγαλύτερη και εντονότερη συμμετοχή στην πάλη για ισοτιμία και κοινωνική δικαιοσύνη, για μια ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρο.

Ως ΕΔΟΝ καλούμε τους νέους και τις νέες να συμπορευθούν μαζί μας στην πορεία που διοργανώνει η ΠΟΓΟ και το Γυναικείο Τμήμα της ΠΕΟ το Σάββατο 6 Μαρτίου και ώρα 1030 από το Υπουργείο Οικονομικών, προς το Προεδρικό. Να  τιμήσουμε όλοι μαζί τις πρωτοπόρες γυναίκες του τότε, συστρατευόμενοι με τις αγωνιζόμενες γυναίκες και την αγανακτισμένη κοινωνία του σήμερα, διατρανώνοντας το σύνθημα «Τέρμα στις διακρίσεις! Ισότητα τώρα!».

 

 

Γραφείο Τύπου

ΚΣ ΕΔΟΝ

4/3/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.