Παράδοση ειδών ρουχισμού και τροφίμων στο κέντρο φιλοξενίας – Πουρνάρα

Παραδόθηκαν σήμερα από την ΕΔΟΝ, τα είδη ρουχισμού και η ξηρά τροφή που μαζεύτηκε στην εκστρατεία που πραγματοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων – αιτητών ασύλου, στην Πουρνάρα.

Η εκστρατεία συλλογής που πραγματοποιήσαμε αποτελεί Ταξική Αλληλεγγύη της νεολαίας και των εργαζομένων, απέναντι στην κρατική ανεπάρκεια, που οδηγεί σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδες ανθρώπους που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική με αποτέλεσμα να μαζευτούν εκατοντάδες κιβώτια με ρούχα και τρόφιμα τα οποία μεταφέρθηκαν σήμερα. Η σημερινή παράδοση των όσων έχουν μαζευτεί, αποτελεί ακόμα μια υπενθύμιση για όλους εμάς, πως ο αγώνας για σωστές και αξιοπρεπείς δομές είναι απόλυτα αναγκαίος. Την ίδια στιγμή ως ΕΔΟΝ, αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι η όποια πρακτική στήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες, αποτελεί μόνο την προσωρινή πρακτική βοήθεια που χρειάζονται και πως ο αγώνας για αλλαγή κρατικής διαχείρισης του προβλήματος όσο και για αλλαγή κοινωνικής συνείδησης, είναι το βασικό ζήτημα.

Επιβεβαιώνεται επίσης πως, δεν αρκεί η έκφραση θλίψης και αγανάκτησης για τις ανθρώπινες τραγωδίες που αντικρίζουμε καθημερινά σε όλο τον κόσμο, αλλά απαιτείται αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννούν την δυστυχία των λαών, στις πολιτικές που στοχοποιούν τους αιτητές ασύλου, τις δυνάμεις που μπολιάζουν με μίσος την κοινωνία με μίσος.

«Η μόνη υπερδύναμη, είναι οι λαοί»

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
23/02/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.