Η ΕΔΟΝ για τους 18ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ συγχαίρει την κυπριακή αποστολή για την άξια εκπροσώπηση της χώρας μας στους 18ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης στο Μαυροβούνιο.

Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης με απολογισμό 21 χρυσά, 27 αργυρά και 15 χάλκινα μετάλλια, φανερώνει το πλούσιο ταλέντο των Κύπριων αθλητών το οποίο επιβάλλεται να στηριχθεί από τους αρμόδιους φορείς και την πολιτεία. Οι προσπάθειες των Κύπριων αθλητών, αρκετοί εκ των οποίων δίνουν τη μάχη τους χωρίς την απαιτούμενη στήριξη από την πολιτεία, όπως επίσης και οι επιτυχίες τους αποτελούν πρότυπα για την νεολαία μας και παράδειγμα προς μίμηση. Πρότυπα υγιούς απασχόλησης κόντρα στην υποκουλτούρα που πλασάρεται στη νεολαία.

Ο αθλητισμός ήταν, είναι και θα παραμείνει βασική προτεραιότητα για την ΕΔΟΝ. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κάθε προσπάθεια προώθησης του υγιούς αθλητισμού και του πνεύματος του «ευ αγωνίζεσθαι». Καλούμε την πολιτεία όπως ενισχύσει τον τομέα του αθλητισμού, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές ώστε οι αθλητές να μπορούν να εξελίξουν τις ικανότητές τους, κάτι που μόνο επιτυχίες μπορεί να φέρει στο μέλλον.

 

Αθλητικό Γραφείο
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

3/6/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.