Να δυναμώσουμε το Μαθητικό Τμήμα της ΕΔΟΝ

Του Μάριου Χατζηηλία
Μέλος Επαρχιακής Γραμματείας ΕΔΟΝ Λάρνακας
Μέλος Κεντρικού Μαθητικού Γραφείου ΕΔΟΝ

Το μαθητικό τμήμα της ΕΔΟΝ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Οργάνωσης μας, αφού  οι συναγωνιστές και συναγωνίστριες που το απαρτίζουμε, αποτελούμε το αύριο για την ΕΔΟΝ, αλλά και για το Κόμμα μας. Επομένως, θα πρέπει το μαθητικό τμήμα να παραμείνει ψηλά στις προτεραιότητες μας και να εργαστούμε ακόμα πιο εντατικά για τη βελτίωση του.

Ως ΕΔΟΝ, έχουμε κάνει μεγάλα βήματα προόδου στο μαθητικό τμήμα, όμως είναι γεγονός ότι ακόμα υστερούμε στο να καλλιεργήσουμε ενεργά στελέχη με συνείδηση, που να κατανοούν την ιδεολογία μας, που να κατανοούν την ανάγκη για οργανωμένη πάλη. Η αποπολιτικοποίηση που υπάρχει έντονα στα σχολεία μας, όπου οργανωνόμαστε, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο μας, το να εντάξουμε δηλαδή τους συμμαθητές μας στις γραμμές της οργανωμένης πάλης και στο δρόμο της διεκδίκησης. Είναι γι’ αυτό που πρέπει ως ΕΔΟΝ να καταφέρουμε να καλλιεργήσουμε ΕΔΟΝίτες καταρτισμένους, που να εμπνέουν τους συμμαθητές τους.

Όσοι και όσες ανήκουμε στο μαθητικό τμήμα της ΕΔΟΝ, έχουμε καθήκον να υπερασπιζόμαστε την Οργάνωση, την ιδεολογία και την ιστορία μας, τόσο εντός, όσο και εκτός του σχολείου. Οφείλουμε να στεκόμαστε μπροστάρηδες σε κάθε αγώνα που καλείται η νεολαία να δώσει. Να ακούμε με προσοχή ότι απασχολεί τους νέους, αλλά και να δημιουργούμε τις λύσεις στα προβλήματα τους. Έχουμε καθήκον να κοιτάζουμε το φασισμό στα μάτια, και άφοβα να παλεύουμε για την εξάλειψη του. Όμως για να τα καταφέρουμε όλα αυτά, τον πιο σημαντικό ρόλο θα τον παίξει το πώς θα μας ζυμώσει η Οργάνωση.

Χρειάζεται πολλή δουλειά για να χτίσουμε ένα μαζικό και δυνατό μαθητικό τμήμα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν να παίξουν οι καθοδηγητές μας και οι νέοι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με τους μαθητές. Πρέπει να μας μεταδώσουν αξίες όπως η συλλογικότητα, η αποφασιστικότητα και η κομματικότητα. Εξίσου σημαντικό είναι στις συνεδρίες μας να δίνεται μορφωτικό υλικό, κάτι που γίνεται σε μικρό βαθμό, αλλά θα πρέπει να θεσμοθετηθεί.

Αν καταφέρουμε να πετύχουμε όλα αυτά, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, τόσο για το μαθητικό κίνημα, όσο και για την ίδια την Οργάνωση και το Κόμμα μας.

© 2024 EDON. All Rights Reserved.