Η ΕΔΟΝ για την επέτειο της Nakba - 76 χρόνια και το έγκλημα συνεχίζεται

Η 15η Μαΐου 1948 χαράκτηκε για πάντα στη μνήμη, του πολυβασανισμένου και μέχρι σήμερα δοκιμαζόμενου, παλαιστινιακού λαού, αλλά και της ανθρωπότητας συνολικά. Με την απόφαση για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, 750,000 χιλιάδες Παλαιστίνιοι έγιναν πρόσφυγες αφού εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα χωριά τους και χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους.

Η μέρα εκείνη ονομάστηκε «Nakba» / «Καταστροφή».

Από τότε μέχρι σήμερα, 76 ολόκληρα χρονιά πέρασαν και τα εγκλήματα εις βάρος του Παλαιστινιακού Λαού όχι μόνο δε σταμάτησαν, αλλά ολοένα και εντείνονται. Συνεχείς εποικισμοί περιοχών, αδιάκριτες δολοφονίες αμάχων και παιδιών, συνεχής εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ανέγερση του τοίχους της ντροπής, βομβαρδισμοί με απαγορευμένες βόμβες, συλλήψεις χιλιάδων, οικονομικός αποκλεισμός και άλλα πολλά, είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί το κράτος του Ισραήλ για να επιβάλει την κυριαρχία του πάνω σε ένα ολόκληρο λαό, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως το μακρύ χέρι του ιμπεριαλισμού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Αποκορύφωμα όλων αυτών των εγκλημάτων είναι η συνεχιζόμενη λυσσαλέα επίθεση που πραγματοποιεί το κράτος του Ισραήλ, εφτά και πλέον μήνες τώρα, με την γενοκτονική πολιτική του και με συνεχείς επιθέσεις ενάντια σε αμάχους και παιδιά στη Γάζα. Μια σύγχρονη «Nakba» ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας.

Με την ευκαιρία της 76ης επετείου της Nakba, η ΕΔΟΝ εκφράζει, ξανά, την απόλυτη αλληλεγγύη της στον αγώνα της Παλαιστινιακής νεολαίας, για την απελευθέρωση της γης της και την ευημερία του λαού της Παλαιστίνης. Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη μας στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ελευθερία, για ίδρυση ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ όπως προνοούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για το Παλαιστινιακό. Ενώνουμε τη φωνή μας, με τα εκατομμύρια των φιλειρηνιστών του κόσμου, και ζητούμε την άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την καταδίκη του κράτους του Ισραήλ.

Με το δίκιο των λαών μέχρι το τέλος.

Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά.

 

Γραφείο Τύπου

15/05/2024

© 2024 EDON. All Rights Reserved.