Συμμετοχή της ΕΔΟΝ στο 8ο Youth Camp των “Colectivos de Jóvenes Comunistas”

 Αναχώρησε σήμερα για τη Μαδρίτη η αποστολή του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ, αποτελούμενη από τον συναγωνιστή Χρίστο Μακρή, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, και τον Παναγιώτη Γεωργίου, μέλος του Φοιτητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης. Οι συναγωνιστές θα εκπροσωπήσουν την ΕΔΟΝ στο 8ο Youth Camp της Οργάνωσης «Κολλεκτίβων Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας» (CJC), που πραγματοποιείται στις 18 – 21 Αυγούστου 2022, με θέμα τη «Σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα για τους νέους εργαζόμενους και οι προκλήσεις για τους κομμουνιστές».

Η αποστολή της ΕΔΟΝ, θα έχει αφενός την ευκαιρία να αντλήσει από την εμπειρία των συντρόφων στην Ισπανία, και αφετέρου να μεταφέρει τις δικές μας θέσεις, αναλύσεις και πρακτικές σε διεθνές επίπεδο. Κατά τη διάρκεια του Youth Camp, μεταξύ άλλων, ως ΕΔΟΝ θα παραθέσουμε τοποθέτηση στη συζήτηση που θα διεξαχθεί, με θέμα τις «Σύγχρονες μορφές εργασιακής εκμετάλλευσης και οι προκλήσεις για τον οργανωμένο αγώνα της νεολαίας».

Απόσπασμα από την παρέμβαση της ΕΔΟΝ στη συζήτηση:

«… Μπροστά σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση κατά της τάξης μας και τις νέες μορφές εκμετάλλευσης, ως ΕΔΟΝ επιδιώκουμε να ενδυναμώνουμε την πάλη μας αναβαθμίζοντας και εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο της. Την ίδια ώρα, πιστεύουμε ακράδαντα πως αυτές οι νέες μορφές εκμετάλλευσης επιτάσσουν την ανάπτυξη νέων μορφών πάλης από πλευράς της εργατικής τάξης και της επαναστατικής νεολαίας…

… Τη στιγμή που μια νέα επίθεση διεξάγεται ενάντια στην εργατική τάξη, η συνδικαλιστική οργάνωση και οι συνδικαλιστικοί αγώνες γίνονται ακόμα πιο επιτακτικοί. Ως ΕΔΟΝ, είμαστε έντονα επιφορτισμένοι λοιπόν, με την ευθύνη της παρέμβασης ανάμεσα στις μάζες της εργαζόμενης νεολαίας».

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ

18 Αυγούστου 2022

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.