Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Από το 1990 η 12η Αυγούστου έχει ανακηρυχτεί από την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως παγκόσμια ημέρα νεολαίας. Στις μέρες μας μέσα στα πλαίσια της πανδημίας του κορωνοϊού, πολέμων αλλά και της ακρίβειας, η νεολαία ανά το παγκόσμιο συνεχίζει να προσπαθεί να αντισταθεί επιδιώκοντας ένα καλύτερο μέλλον.

Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου από την πλειοψηφία των αστικών κυβερνήσεων προς στη νεολαία, απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα. Αντιθέτως η όξυνση των ταξικών αντιθέσεων αλλά και οι πολιτικές που ακολουθούν διάφορες κυβερνήσεις αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, θέτουν συνεχώς προσκόμματα στην πρόσβαση της νεολαίας στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία με δικαιώματα αλλά και στο δικαίωμα για την ίδια τη ζωή. Δεν είναι τυχαίο πως για τα πιο πάνω οι αγώνες αλλά και οι διεκδικήσεις της νεολαίας τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί.

Ιδιαίτερα στην Κύπρο, όπου εδώ και δέκα χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, οι πολιτικές τους έχουν ως στόχαστρο τη νεολαία και τα δικαιώματα της. Οι πολιτικές που ανάγκασαν και αναγκάζουν σήμερα και πάλι τη νεολαία να μεταναστεύει, για να βρει ένα καλύτερο μέλλον, είναι αυτές οι πολιτικές που αναγκάζουν τη νεολαία να εργάζεται με χαμηλούς μισθούς, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και σε διάφορες «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης.  Είναι αυτές οι πολιτικές που αναγκάζουν τη νεολαία είτε ως μαθητές είτε ως φοιτητές να εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειες τους.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της βαρβαρότητας και των αντιλαϊκών πολιτικών, η απάντηση βρίσκεται μόνο στο μαζικό και πολιτικό αγώνα για διεκδίκηση αλλά και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νεολαίας. Με οργάνωση και αγώνα μπορούμε σήμερα να επαναδιεκδικήσουμε αυτά σήμερα φαντάζουν δύσκολα. 

Η ΕΔΟΝ ως η μαχητικότερη οργάνωση νεολαίας θα συνεχίσει να βρίσκεται στον αγώνα για να αποτρέψει την εφαρμογή και άλλων αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που ισοπεδώνουν τον λαό μας. Με αφορμή την σημερινή μέρα κάνουμε κάλεσμα στους νέους και τις νέες της Κύπρου, να συστρατευτούν μαζί μας, στον οργανωμένο αγώνα, για απελευθέρωση και επανένωση, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και σοσιαλισμό.

Γραφείο Tύπου
ΚΣ ΕΔΟΝ
12/08/2022 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.