Η ΕΔΟΝ καταδικάζει τις επιθέσεις που έγιναν σε δημοτικά σχολεία

Ενέργειες όπως αυτές που αντικρίσαμε σήμερα αποτελούν ντροπή. Ντροπή είναι επίσης να προπηλακίζονται εκπαιδευτικοί, απλοί εργαζόμενοι δηλαδή, επειδή προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να διαχειριστούν μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των τελευταίων πολλών χρόνων. Δεν θα μπορούσαμε να μην εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς όσους εργάζονται καθημερινά για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για όλα τα παιδιά του τόπου μας.

Τέτοιες ενέργειες, δεν μπορούν παρά μόνο να καταδικαστούν από ολόκληρη την κοινωνία. Είναι ενέργειες και συμπεριφορές που πρέπει να απομονωθούν, για να προστατεύσουμε πρώτα από όλα την ασφάλεια των παιδιών και την παιδική τους ηλικία.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ έχει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και πρέπει να σταματήσει να κρύβεται. Ο βαθύς κοινωνικός διχασμός που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ επικίνδυνος και η κατάσταση οδηγείται εκτός ελέγχου.

Η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας είναι αυτονόητη και η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει πως η λογική της επιβολής και του καταναγκασμού, όχι απλά δεν πετυχαίνει, αλλά αντίθετα δημιουργεί έντονη αντίδραση, περιχαράκωση πίσω από αντιεπιστημονικά θεωρήματα, fake news και θεωρίες συνωμοσίας αλλά και κοινωνική περιθωριοποίηση ομάδων της κοινωνίας.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως το μοναδικό όπλο είναι, η με επιστημονικούς όρους επικοινωνία της ανάγκης για προστασία της δημόσιας υγείας, αξιοποιώντας επαγγελματίες υγείας. Πάει πολύς καιρός που αυτή η ανάγκη είναι ξεκάθαρη και έχει εκφραστεί πολλές φορές από επιστήμονες, ερευνητές και γιατρούς, αλλά η κυβέρνηση ΔΗΣΥ συνεχίζει το κρυφτό και τις αποφάσεις με αυταρχική λογική, με καταναγκαστική νοοτροπία. Έχουν ευθύνη να δράσουν άμεσα πριν ζήσουμε ξανά τα ίδια και χειρότερα.

 

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
2.12.2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.