Αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό Λαό

Η ΕΔΟΝ με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό, αποστέλλει μήνυμα αγωνιστικότητας και αμέριστης αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1977 με σκοπό το παλαιστινιακό πρόβλημα να αποκτήσει διεθνή ανταπόκριση. Στις 29 Νοεμβρίου 1947 εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση, το ψήφισμα 181 το οποίο προβλέπει τη λύση δύο κρατών για το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Παρά τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και την κατακραυγή από εκατοντάδες κράτη, οργανώσεις και φορείς, το Ισραήλ, με τις ευλογίες των ΗΠΑ, συνεχίζει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απομακρύνει την πιθανότητα επίτευξης λύσης, συνεχίζοντας το αιματοκύλισμα, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη βία και την καταστολή.

Ο παλαιστινιακός λαός γίνεται καθημερινά μάρτυρας, ίσως, της πιο μακροχρόνιας αδιάκοπης ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας της σύγχρονης ιστορίας. Οι αμέτρητοι πολιτικοί κρατούμενοι, ο εποικισμός, ο αποκλεισμός της Γάζας, η θηριωδία από τον ισραηλινό στρατό, ο διαχωρισμός του λαού με τα τείχη που θυμίζουν εποχές «apartheid», καθώς και οι παράνομοι διωγμοί παλαιστινίων από τα ίδια τους τα σπίτια, δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται αποδεχτά από την διεθνή κοινότητα.

Για την ΕΔΟΝ είναι ξεκάθαρο πως  η όλη κατάσταση αποτελεί σχέδιο εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού. Επαναβεβαιώνουμε πως παραμένουμε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, ενός λαού που χρόνια τώρα αγωνίζεται για το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα για ειρήνη, για ελευθερία και ανεξαρτησία. Γνωρίζουμε πως η επίτευξη της ειρήνης σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου περνά τόσο μέσα από την επίτευξη λύσης του Παλαιστινιακού, όπως και του Κυπριακού προβλήματος.


Γραφείο Διεθνών Σχέσεων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
29/11/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.