Η ΕΔΟΝ για τη μη επιχορήγηση αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύωσης, ότι μερικοί από τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες του τόπου μας, με μεγάλες επιτυχίες σε διεθνείς διοργανώσεις δεν είναι ανάμεσα στους αθλητές που χορηγούνται από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024!

Αυτή η κίνηση από πλευράς της ΚΟΕ δημιουργεί, φυσιολογικά πολλαπλά ερωτήματα. Με ποια κριτήρια γίνεται η επιχορήγηση αθλητών και αθλητριών; Ποιες έκρινε πως οι αθλητές και αθλήτριες στους οποίους αποκόπηκε η χορηγία, δεν έχουν (άκουσον, άκουσον) ανάγκες για χορήγηση πλέον; Δεν αντιλαμβάνεται η ηγεσία της ΚΟΕ τα προβλήματα που προκαλεί στους αθλητές;

Την ίδια στιγμή φαίνονται ξεκάθαρα οι προτεραιότητες που έχει η εξουσία σε αυτόν τον τόπο. Λεφτά να στηρίξουμε τους κορυφαίους αθλητές μας δεν διαθέτουμε. Έχουμε όμως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για δεκάδες συμβούλους στο λόφο του Προεδρικού. Δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε παράνομες προσλήψεις χωρίς διαδικασίες, αποσπάσεις από ημικρατικούς οργανισμούς στο Προεδρικό με παραφουσκωμένους μισθούς και επιδόματα, προσλήψεις ατόμων με συμβάσεις αγοράς/μίσθωσης υπηρεσιών που μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, αλλά για τον αθλητισμό υπάρχει… στενότητα.

Αυτή η απόφαση είναι απαράδεχτη. Όσοι έχουν καθήκον για τον αθλητισμό σε αυτό τον τόπο, με πρώτους και κύριους -Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας- πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην ανάκληση ή/και διόρθωση αυτής της απόφασης. Ως ΕΔΟΝ καλούμε την πολιτεία, να αναλάβει τις ευθύνες της και να θέσει τον αθλητισμό και την προώθηση του, στις προτεραιότητες της.

 

Αθλητικό Γραφείο

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

19/11/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.