Συγχαρητήρια στη νέα Γραμματεία της ΠΣΕΜ

 

Με τον καταρτισμό της Γραμματείας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των μαθητικών εκλογών.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ εκφράζει τα συγχαρητήρια του στη νέα Γραμματεία της ΠΣΕΜ και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για τον τόπο μας αλλά και μέσα από τη παρατεταμένη κρίση στην οποία βρίσκεται η παιδεία του τόπου, ένεκα των κυβερνητικών πολιτικών, είναι εξαιρετικά σημαντικό οι μαθητές και μαθήτριες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για διεκδίκηση των δικαιωμάτων.

Είμαστε σε μια χρονιά εξαιρετικής σημασίας, αφού οι πειραματισμοί με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο έχουν μετατρέψει το σχολείο σε ένα μεγάλο εξεταστικό κέντρο, την ίδια στιγμή που πολλοί μαθητές δεν έχουν καλύψει τα κενά των προηγούμενων χρόνων. Ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, που καλούνται να μπουν σε ένα μαραθώνιο εξετάσεων μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη και φίλους της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Μαθητών (ΠΕΟΜ), που με ανιδιοτέλεια εργάστηκαν για τις μαθητικές εκλογές και κατάφεραν να κατακτήσουν την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΣΕΜ. Οι μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Κύπρο στέλνουν μηνύματα αντίστασης και αντεπίθεσης, διατηρώντας το μαθητικό κίνημα σε τροχιά  διεκδίκησης. Το μαθητικό κίνημα, είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσει ανάχωμα σε όσους προσπαθούν να ξηλώσουν τη δημόσια παιδεία.

Ως ΕΔΟΝ, παραμένουμε σύμμαχος του μαθητικού κινήματος, στους αγώνες που δίνει για λευτεριά και επανένωση της Κύπρου, κόντρα στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, για το δικαίωμα στη μόρφωση, για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο, για δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία μέχρι το πανεπιστήμιο. Σύμμαχοι στο οργανωμένο μαθητικό κίνημα, θα είμαστε και στον αγώνα για κατάργηση του αναχρονιστικού μέτρου των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

 

 

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ ΕΔΟΝ

21/10/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.