Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

 

Το 1990 από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιερώθηκε η 12η Αυγούστου ως η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Για ακόμα μια χρονιά η παγκόσμια ημέρα βρίσκει τον πλανήτη να δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού αποκαλύπτοντας, τις αδυναμίες του συστήματος να διαχειριστεί κρίσεις τέτοιου μεγέθους, αλλά και τα αποτελέσματα εγκληματικών πολιτικών σε σχέση με τα συστήματα υγείας που έχουν παρθεί από πολλές κυβερνήσεις χωρών.

Δυστυχώς για την νεολαία, παρόλες τις μεγαλόστομες διακηρύξεις που επαναλαμβάνονται κάθε 12η Αυγούστου, στην πράξη απέχουμε πολύ από τα επιθυμητά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής των νέων ανά το παγκόσμιο. Στην Ευρώπη, οι πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις αλλά και γενικότερα η ΕΕ, προωθούν την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, καθώς ενισχύεται η επισφαλής εργασία και οι πολιτικές που πλήττουν πρώτα και κύρια την νέα γενιά.

Στην Κύπρο, οι πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, συνεχίζουν να έχουν στο στόχαστρο τους νέους (εργαζόμενους, άνεργους, φοιτητές και μαθητές) και τα δικαιώματα τους. Είναι αυτές οι πολιτικές που αναγκάζουν την νεολαία να μεταναστεύει στο εξωτερικό, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Είναι αυτές οι πολιτικές που αναγκάζουν νέους να εργάζονται με μισούς μισθούς και «ευέλικτα» ωράρια εργασίας. Επιπρόσθετα πολλοί νέοι και νέες, αναγκάζονται πλέον να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, ενώ άλλοι αναγκάζονται να τις εγκαταλείψουν.

Η απάντηση στις αντιλαϊκές πολιτικές είναι ο μαζικός πολιτικός αγώνας για διεκδίκηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νεολαίας. Ως ΕΔΟΝ, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ακούραστα μέχρι που ο λαός της Κύπρου θα ζει σε συνθήκες ειρήνης, δημοκρατίας και ευημερίας, απαλλαγμένος από την κατοχή, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την αδικία.

Με αφορμή την σημερινή μέρα κάνουμε κάλεσμα στους νέους και τις νέες της Κύπρου, να συστρατευθούν μαζί μας, στον οργανωμένο αγώνα, για απελευθέρωση και επανένωση, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και σοσιαλισμό.

 

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

11/8/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.