Ανακοίνωση για την εκλογή νέου Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα ΕΔΟΝ

Στη 14η σύνοδο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/8/2021 στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα καθώς και για την πλήρωση θέσεων στο Εκτελεστικό και στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ.

 

Νέος Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ εκλέγηκε ο Ιάκωβος Τοφαρή (βιογραφικό σημείωμα επισυνάπτεται).

 

Στη θέση του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου εκλέγηκε ο Λένος Χριστοφόρου (Μέλος Γραμματείας Φοιτητικού Τμήματος ΕΔΟΝ). Νέα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου εκλέγηκαν οι Μηνάς Δημητρίου (Επαρχιακός Υπεύθυνος Τμ. Νέων Εργαζομένων ΕΔΟΝ Λάρνακας), Καλλής Αντούνας (Μέλος Γραμματείας Φοιτητικού Τμήματος ΕΔΟΝ, Οργανωτικός Γραμματέας Τ.Ο. ΕΔΟΝ Πανεπιστημίου Κύπρου) και Μάριος Χατζηηλία (Μέλος Γραμματείας Φοιτητικού Τμήματος ΕΔΟΝ, Οργανωτικός Γραμματέας Τ.Ο. ΕΔΟΝ Πανεπιστημίου Κύπρου).

 

Από το Κεντρικό Συμβούλιο αποχώρησαν οι Βάκης Χαραλάμπους, Νικόλας Καλογήρου και Γεωργία Παρμάκη.

 

Στο τέλος της συνόδου, μέσα σε φορτισμένο κλίμα, σε μια σεμνή συναγωνιστική τελετή, τιμήθηκε ο αποχωρήσαντας από το Κεντρικό Συμβούλιο, Βάκης Χαραλάμπους τέως Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ (2015-2021).

 

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

05/08/2021

                                                        

Βιογραφικό Σημείωμα Ιάκωβου Τοφαρή

Ο Ιάκωβος Τοφαρή γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1991. Είναι 29 χρονών, κατάγεται από την κατεχόμενη Άσσια και ζει στα Λύμπια. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις Διεθνείς Σχέσεις. Είναι μέλος του ΑΚΕΛ από το 2011.

Η συμμετοχή του στο Λαϊκό Κίνημα ξεκίνησε στην ηλικία των 15 ετών όταν εντάχθηκε στην Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Μαθητών (ΠΕΟΜ) και είχε ενεργό συμμετοχή στο μαθητικό τμήμα της ΕΔΟΝ και στους φορείς του Μαθητικού κινήματος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ιδαλίου. Διετέλεσε μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας το 2009-2010. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (Ε.Φ.Ε.Κ.) Αθήνας για δύο χρόνια, Πρόεδρος (2014-2015) και Οργανωτικός Γραμματέας (2013-2014) της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Αθήνας. Διετέλεσε μέλος του Φοιτητικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ (2013-2015).

Το 2018 εκλέγηκε Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαίων, θέση που κράτησε μέχρι την Συνέλευση της Ομοσπονδίας τον Δεκέμβρη του 2019.

Το 2019 εκλέγηκε μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας.

Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2018 και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της από το 2019.

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.