Η ΕΔΟΝ για την Κυπριακή αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ως ΕΔΟΝ ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην Κυπριακή αποστολή  η οποία θα εκπροσωπήσει το νησί μας στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 8 Αυγούστου στο Τόκιο.  Ιδιαίτερες ευχές για το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα, στέλνουμε στους 15 αθλητές μας οι οποίοι κέρδισαν επάξια την συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα, η οποία πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά λόγω της πανδημίας.

Παρ΄ όλο που απ’ ότι φαίνεται ο Κυπριακός αθλητισμός χρόνο με το χρόνο αναπτύσσεται, ο αριθμός τον αθλητών πολλαπλασιάζεται σε πολλά διαφορετικά αγωνίσματα και η τάση της κοινωνίας αυτή τη στιγμή είναι στην ενασχόληση με τον αθλητισμό, φαίνεται ότι η στήριξη στους αθλητικούς συλλόγους όσο πάει και μειώνεται.  Καθημερινά ακούμε αθλητές να εκφράζουν τα παράπονα τους για τη συνολική αντιμετώπιση που έχουν από πλευράς ΚΟΑ και πολιτείας, την ελλειπή στήριξη που υπάρχει και την αδυναμία στο να αναπτυχθούν τα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα. Από την άλλη δυστυχώς βλέπουμε αθλητές από μεγάλους αθλητικούς συλλόγους να καταδικάζουν την κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων και την επιλεκτική στήριξη από πλευράς ομοσπονδιών.

Η οργάνωση μας ήταν και παραμένει υπερασπιστής του μαζικού αθλητισμού αλλά και των αθλητών που διαπρέπουν ως επαγγελματίες αθλητές. Για ακόμα μια φορά καταθέτουμε την άποψη μας για την ανάγκη περαιτέρω στήριξης από το κράτος, τόσο ηθικά όσο και οικονομικά. Οφείλει το κράτος να στηρίξει έμπρακτα όλους τους συλλόγους, να αναπτύξει τις αθλητικές υποδομές και να επενδύσει στην αναβάθμιση του αθλητισμού στις παιδικές ηλικίες, που θα βοηθήσει και σε μετέπειτα στάδιο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της συνείδησης των παιδιών.

 

 

Αθλητικό Γραφείο
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
23/7/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.