Η ΕΔΟΝ για τις Παγκύπριες Εξετάσεις

Η ΕΔΟΝ εύχεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες κάθε επιτυχία στις εξετάσεις τους που ξεκινούν την Παρασκευή 21 Μαΐου.

Ακόμη μια δύσκολη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της, με τους μαθητές να έχουν αφιερώσει ώρες και χρήμα σε φροντιστήρια, ώστε να μπορούν να καλύψουν την τεράστια διδακτέα ύλη, την οποία δεν μπορούν να καλύψουν πλήρως μέσα από το σχολείο και να προετοιμαστούν για τις Παγκύπριες εξετάσεις.

Ομολογουμένως, η φετινή χρονιά για τους μαθητές ήταν πρωτόγνωρη καθώς αναγκάστηκαν να καλύψουν μεγάλο μέρος της ύλης διαδικτυακά. Παράλληλα με το κυνήγι της ύλης είχαν να αντιμετωπίσουν και τις κλειστές πόρτες που έβρισκαν από το ΥΠΠΑΝ για όλα τους τα προβλήματα και αιτήματα. Αποφάσεις χωρίς προγραμματισμό και χωρίς να υπολογίζεται ο παράγοντας «μαθητής».

Μπροστά λοιπόν σε αυτές τις πολιτικές, οι μαθητές χρειάζεται να δώσουν αγώνες για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο. Οι βαθμοί έχουν τη σημασία τους. Μεγαλύτερη σημασία όμως, έχει ο αγώνας για ολόπλευρη μόρφωση, ο αγώνας για τα δικαιώματα των μαθητών, ο αγώνας για ένα σχολείο και μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Ως ΕΔΟΝ, ευχόμαστε λοιπόν στους μαθητές κάθε επιτυχία στις εξετάσεις τους, καλούς αγώνες για το σχολείο που πρέπει να αλλάξει αλλά και στη μετέπειτα ζωή τους. Γιατί όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εξετάσεων, η ζωή συνεχίζεται και δεν χωράει απογοήτευση και μοιρολατρία. Ο αγώνας για ολόπλευρη μόρφωση, για ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο και για μια πιο δίκαιη κοινωνία συνεχίζεται και σ’ αυτόν τον αγώνα χωράμε όλοι, ανεξαρτήτως βαθμών και αποτελεσμάτων.

 

 

Μαθητικό Γραφείο

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

20/05/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.