Η ΕΔΟΝ για τη νέα κλιμάκωση της βίας κατά του λαού της Παλαιστίνης

Η ΕΔΟΝ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρόσφατη όξυνση των Ισραηλινών επιθέσεων κατά των Παλαιστινίων και εκφράζει τη στήριξή της στη νεολαία και τον λαό της Παλαιστίνης.

Για ακόμη μία φορά, παρακολουθούμε τον βίαιο εκτοπισμό των Παλαιστίνιων από τα εδάφη τους  μέσω του εποικισμού σε όλη την Παλαιστίνη. Αυτή τη φορά ο στόχος του κράτους του Ισραήλ ήταν το Σεϊχ Τζαράχ, μία παλαιστινιακή γειτονιά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής με τη συνοδεία ένοπλων και τραμπούκων εποίκων, προχώρησαν τις τελευταίες μέρες σε σφοδρές επιθέσεις κατά των Παλαιστίνιων ασκώντας βία και τρομοκρατία, λεηλατώντας και κλέβοντας τα σπίτια τους. Οι επιθέσεις κορυφώθηκαν όταν Ισραηλινοί στρατιώτες, χτύπησαν συγκέντρωση εκατοντάδων Παλαιστινίων στον ναό Al-Aqsa για το τέλος του Ραμαζανίου. Η συγκέντρωση που μετατράπηκε σε διαμαρτυρία κατά του εποικισμού, διαλύθηκε με πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, τραυματίζοντας και στέλνοντας δεκάδες Παλαιστίνιους στο νοσοκομείο.

Η θηριωδία κατά της Παλαιστίνης συνεχίζεται, αφού μαζί με τους υπόλοιπους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου, βρίσκεται στο επίκεντρο των ΝΑΤΟϊκών σχεδίων για έλεγχο της περιοχής και εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Ως ΕΔΟΝ, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο Λαό της Παλαιστίνης, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Επαναδιατυπώνουμε την απαίτηση μας για δικαίωση του αγώνα των Παλαιστίνιων με ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και εφαρμογή των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων

ΚΣ ΕΔΟΝ

09/05/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.