Η ΕΔΟΝ για τον αυταρχισμό και την αλαζονεία της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν από χθες οι εικόνες και τα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί και αφορούν τα περιστατικά βίας της αστυνομίας απέναντι σε διαδηλωτές στο κέντρο της Λευκωσίας. Είναι ολοφάνερο ότι μια ειρηνική διαδήλωση αντιμετωπίστηκε αδικαιολόγητα και απρόκλητα με πρωτοφανή μένος και βία από την αστυνομία. Τέτοια θλιβερά περιστατικά δυστυχώς δεν παραπέμπουν σε μια δημοκρατική χώρα.

Αποτελεί μεγάλο ερωτηματικά το οποίο οφείλει άμεσα να απαντηθεί από την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας για το ποιες υπήρξαν οι οδηγίες τους προς την αστυνομία για τη χθεσινή διαμαρτυρία. Δυστυχώς όμως εδώ και καιρό η παρούσα κυβέρνηση έχει αποδείξει με τον πλέον θλιβερό τρόπο ότι δεν διστάζει να καταστείλει βίαια και να αντιμετωπίσει με βάναυσο τρόπο την όποια λαϊκή διαμαρτυρία, εξόφθαλμα καταστρατηγώντας βασικά δικαιώματα των πολιτών.

Ο κόμπος πλέον έχει φτάσει στο κτένι. Το κρυφτό με την ανάληψη πολιτικών ευθυνών πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Δεν μπορεί η Υπουργός Δικαιοσύνης να συνεχίσει να ηγείται ενός υπουργείου το οποίο έχει καταντήσει να προεξέχει αντιδημοκρατικών πρακτικών και πολιτικών. Αντιθέτως οφείλει να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που τις αναλογούν και να δηλώσει την παραίτησή της.

 

 

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

14/02/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.