Εισακούστηκαν οι εισηγήσεις της ΕΔΟΝ και του ΑΚΕΛ

Εισακούστηκαν οι εισηγήσεις της ΕΔΟΝ και του ΑΚΕΛ

Στις 4 Ιανουαρίου ως ΕΔΟΝ τοποθετηθήκαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι σε σχέση με τα σχέδια κατάρτισης και το ειδικό σχέδιο στήριξης ανέργων, και προτείναμε συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Η εισήγηση μας για καταβολή επιπρόσθετου ποσού για κάλυψη των οδοιπορικών σε άνεργους που συμμετέχουν στα σχέδια κατάρτισης σε άλλη επαρχία από την επαρχία διαμονής τους εισακούστηκε από την Υπουργό Εργασίας και το Δ.Σ. της ΑνΑΔ.

Επίσης μετά από εισήγηση της ΕΔΟΝ και του ΑΚΕΛ η κυβέρνηση υιοθέτησε τη συμπερίληψη στο ειδικό σχέδιο στήριξης ανέργων, τους άνεργους που εξάντλησαν το ανεργιακό τους επίδομα μέσα στο 2020. Ταυτόχρονα όμως περιμένουμε να παρθεί απόφαση για έκτακτη στήριξη των ανέργων που για περίοδο μέχρι και 6 μηνών έμειναν χωρίς εισόδημα/επίδομα.

Πολλά πρέπει ακόμα να γίνουν για να στηριχθούν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοτελώς εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ακόμα και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όμως, μπορούν οι εργαζόμενοι να κερδίσουν, με οργανωμένη διεκδίκηση και αγώνα.

Ως ΕΔΟΝ θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και στους άνεργους. Τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι θα σταθούμε ανάχωμα στην προσπάθεια να πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι.

 

Τμήμα Νέων Εργαζομένων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
19/1/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.