Καταδικάζουμε τον χαρακτηρισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ ως κράτους χορηγού της τρομοκρατίας

Η ΕΔΟΝ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τον χαρακτηρισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ ως κράτους χορηγού της τρομοκρατίας. Η Κούβα αφαιρέθηκε από τη λίστα όταν επί προεδρίας Ομπάμα έγινε προσπάθεια επανέναρξης διπλωματικών σχέσεων με την Κούβα.

Εδώ και μήνες, γίνονται εικασίες σχετικά με την πιθανότητα να συμπεριληφθεί η Κούβα στη λίστα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η ανακοίνωση της συμπερίληψης της, από τον Υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo αποτελεί μια πράξη της διακυβέρνησης Τραμπ που ακόμα και κατά τη διαδικασία αποχώρησης της από την εξουσία, κάνει ότι είναι δυνατό για να οξύνει ακόμα περισσότερο την επιθετικότητας της απέναντι στο νησί της επανάστασης, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα στον ηρωικό λαό της Κούβας που είναι ήδη αντιμέτωπος με εμπάργκο και αποκλεισμούς δεκαετιών. 

Είναι ξεκάθαρο ότι το πραγματικό κίνητρο αυτής της ενέργειας είναι να επιβληθούν πρόσθετα εμπόδια σε οποιαδήποτε προοπτική ανάκαμψης στις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δίνοντας έτσι και ένα «παράδειγμα», του τι παθαίνει όποιος αρνείται να σκύψει το κεφάλι στον Ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ.

Κατά τους τελευταίους μήνες, η σοσιαλιστική Κούβα, έχει αποδείξει σε όλο τον πλανήτη, όχι μόνο τις τεράστιες επιτυχίες της και την κοινωνική της πρόοδο εν μέσω αποκλεισμού αλλά και την αυθεντική διάθεση της επιστήμης στην υπηρεσία του λαού. Έχει επίσης προτάξει την ετοιμότητα της να μοιραστεί χωρίς το παραμικρό ιδιοτελές συμφέρον, όλη την επιστημονική πρόοδο της χώρας με την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Τρανταχτό παράδειγμα οι αποστολές των Κουβανών γιατρών που βρέθηκαν σε όποια χώρα τους ζητήθηκε για να προσφέρουν απλόχερα τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

H Κούβα όχι απλά δεν αποτελεί χώρα υποστηρικτή της τρομοκρατίας αλλά βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, καταδικάζοντας απερίφραστα κάθε είδος τρομοκρατίας, αφού ο ίδιος ο λαός της έχει πληρώσει με αίμα τις τρομοκρατικές ενέργειες των ΗΠΑ εναντίον της. Ως ΕΔΟΝ, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τη νεολαία και το λαό της Κούβας. Ιδιαίτερα, στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στην αδελφή μας οργάνωση, την Κομουνιστική Νεολαία Κούβας, που βρίσκεται στην προμετωπίδα όλων των αγώνων της νεολαίας της χώρας. Η ελπίδα πως η ανθρωπότητα μπορεί να τραβήξει μπροστά, με σκοπό την ευημερία της και όχι με κίνητρο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, δεν μπορεί να χαθεί όσο η φλόγα που άναψε ο Φιντέλ, παραμένει αναμμένη, στο νησί της επανάστασης.

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
14/01/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.