Αποστολή ΕΔΟΝ για το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ

Αναχώρει σήμερα, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου για την Αθήνα, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ, Χρίστος Χριστόφιας για να εκπροσωπήσει την Οργάνωση στο 12ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ) το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15-17 Φεβρουαρίου,  κάτω από τον τίτλο «Πιο πολλοί και πιο ικανοί ανοίγουμε τον δρόμο για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσμο "στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων", τον Σοσιαλισμό!».

Τα συνέδρια των κομμουνιστικών οργανώσεων, αποτελούσαν πάντοτε σημείο αναφοράς για τη ζωή και τη δράση της νεολαίας σε κάθε χώρα. Μέσα στις σημερινές συνθήκες έντασης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, τα συνέδρια αποτελούν σταθμό για την περαιτέρω ενδυνάμωση του αγώνα της νεολαίας απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον ιμπεριαλισμό και στις πολιτικές της Ε.Ε. που παράγουν και αναπαράγουν τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την ανεργία.

Η πορεία και η ιστορία της ΕΔΟΝ είναι βαθιά συνδεδεμένη με τους αγώνες του ελληνικής νεολαίας και ειδικότερα με τους αγώνες της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Μέσα από αυτή την κοινή πάλη, η ΕΔΟΝ έχτισε ιστορικούς και άρρηκτους δεσμούς με την ΚΝΕ, οι οποίοι εκτείνονται πέραν από τα πλαίσια των χωρών μας και στην κοινή μας δράση μέσα από τις γραμμές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ).

Στο Συνέδριο θα συμμετέχει επίσης και ο Πρόεδρος της ΠΟΔΝ και μέλος του Κ.Σ. ΕΔΟΝ, Ιάκωβος Τοφαρή.


Γραφείο Διεθνών Σχέσεων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

14/02/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.