Η ΕΔΟΝ στηρίζει την προειδοποιητική απεργία των οικοδόμων

Το Τμήμα Νέων Εργαζομένων του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ, στηρίζει την Παγκύπρια 24ωρη προειδοποιητική απεργία των οικοδόμων, όπως αποφασίστηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στον κλάδο. Οι παραβιάσεις των συλλογικών συμβάσεων και των άλλων εργατικών νομοθεσιών από την πλευρά της εργοδοσίας, αποτελεί όξυνση της εκμετάλλευσης των οικοδόμων και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σημερινής εργασιακής πραγματικότητας της Κύπρου.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, ιδίως όσοι είναι νεοεισερχόμενοι στην παραγωγή στους πλείστους κλάδους, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την απορυθμισμένη εργασία, τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς και την περιφρόνηση των εργατικών τους δικαιωμάτων από πλευράς εργοδοτών. Οι οικοδόμοι είναι μία ακόμα ομάδα εργαζομένων, που βιώνει την καταπάτηση των συμφωνηθέντων και ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες των οικοδόμων για εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί, αλλά και για την επαναφορά όλων των αποκοπών που έχουν υποστεί, βάσει και της γραπτής συμφωνίας που έχει υπογραφεί με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών.

 

Τμήμα Νέων Εργαζομένων
ΚΣ ΕΔΟΝ

13/2/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.