Χαιρετισμός νεολαίας UJSARIO στο 20ο Παγκύπριο Συνέδριο ΕΔΟΝ

Αγαπητοί σύντροφοι

Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για αυτήν την πολύτιμη ευκαιρία που μου δώσατε να μιλήσω μαζί σας εκ μέρους του λαού των Σαχράουι, και της νεολαίας των Σαχράουι ειδικότερα. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο συνέδριό σας.

Εμείς στη Δυτική Σαχάρα αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για το νόμιμο δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία και να επεκτείνουμε όλη την κυριαρχία της Αραβικής Λαϊκής Δημοκρατίας της Σαχάρας σε ολόκληρη την επικράτεια της Δυτικής Σαχάρας. Τον αγώνα του κυπριακού λαού,  τον θεωρούμε μέρος του νόμιμου αγώνα μας. Για εμάς, ο σκοπός σας είναι μέρος του σκοπού μας, και ο αγώνας σας είναι μέρος του αγώνα μας. Και παρ' όλα τα βάσανα, τον πόνο και τις κακουχίες, θα παραμείνουμε αλληλέγγυοι μαζί σας μέχρι να επιτευχθεί η νίκη στην Κύπρο και στη Δυτική Σαχάρα.

Στις 13 Νοεμβρίου 2020, η μαροκινή κατοχή παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υπογράφηκε με το Μέτωπο Polisario, τον μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του λαού των Σαχράουι, και από εκείνη την ημερομηνία πολλοί νέοι Σαχράουι εντάχθηκαν στην πρώτη γραμμή για να πολεμήσουν ξανά ενάντια στον μαροκινό στρατό κατοχής. Μετά από σχεδόν 30 χρόνια ειρήνης.

Ο λαός της Δυτικής Σαχάρας πλήρωσε τον λογαριασμό της ειρήνης για τρεις δεκαετίες μόνο για να καταλήξει σε μια ειρηνική και δίκαιη λύση που εγγυάται το δικαίωμα του λαού μας στην αυτοδιάθεση. Ωστόσο, η αδιαλλαξία της μαροκινής κατοχής και η περιφρόνηση όλων των διεθνών της υποχρεώσεων λόγω της υποστήριξης ορισμένων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατοχή της στη Δυτική Σαχάρα, με επικεφαλής τη Γαλλία, επέτρεψαν στο μαροκινό καθεστώς να συνεχίσει να λεηλατεί τους φυσικούς πόρους της ερήμου και επίσης να παραβιάσουν την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την προσάρτηση νέων τμημάτων της εθνικής μας επικράτειας. Ετσι για άλλη μια φορά, ο λαός των Σαχράουι πρέπει να επιστρέψει στον ένοπλο αγώνα. Και η είσοδος σε στρατιωτικό πόλεμο θα κάνει όλους τους λαούς της περιοχής να πληρώσουν το τίμημα της ασέβειας του δικαιώματος του λαού των Σαχράουι στην ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Η νεολαία των Σαχράουι σας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσουν τον πόλεμο και τον αγώνα τους έως ότου ο λαός των Σαχράουι ενδυναμωθεί με το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία. Απαιτούν επίσης από την κυπριακή νεολαία και όλη τη νεολαία του ελεύθερου κόσμου να στηρίξουν τον αγώνα του λαού μας και να υπερασπιστούν τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη, ζήτω ο αγώνας των λαών για ελευθερία.

© 2024 EDON. All Rights Reserved.