Χαιρετισμός του Αριστερού Κινήματος «Sol Hareket»

Αγαπητοί σύντροφοι, αξιότιμοι συναγωνιστές,

Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ μαζί σας. Ως «Αριστερό Κίνημα» χαιρετίζουμε το 19ο Συνέδριο της ΕΔΟΝ με ειλικρινή επαναστατικά αισθήματα και σας ευχόμαστε ένα επιτυχημένο και αποδοτικό Συνέδριο.

Η ΕΔΟΝ είναι ένας σημαντικός μας σύμμαχος στον αγώνα για την επαναπροσέγγιση και ειρηνική συμβίωση των κοινοτήτων μας, για τη δημιουργία της ενωμένης ομόσπονδης Κύπρου και για το σοσιαλισμό.

Το «Αριστερό Κίνημα» παρόλο που δημιουργήθηκε αρκετά πρόσφατα έβαλε την υπογραφή του μαζί με την ΕΔΟΝ σε κοινές σημαντικές εκδηλώσεις με νόημα. Συμβάλαμε σε πολλές εκδηλώσεις για την ειρήνη και την επανένωση και αναμφίβολα οι προσπάθειες μας, όπως και ο αγώνας μας θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος και να κυριαρχήσει η ειρήνη στον τόπο μας.

Είναι απαράδεκτες οι επιθέσεις και οι επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού, όπου με την πολιτική του διαίρει και βασίλευε αιματοκυλούν τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η χώρα μας μέσω των στρατιωτικών βάσεων ως ορμητήριο σε αυτές τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις. Συνεπώς ο αγώνας για την ειρήνη και την επανένωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αντιμπεριαλιστικού αγώνα.

Ένα απ’ τα πιο σημαντικά καθήκοντα που έχουμε εμείς οι προοδευτικοί Κύπριοι είναι το ξήλωμα των ιμπεριαλιστικών αγγλοαμερικάνικων βάσεων από το νησί. Το 2019 προβλέπεται μια δύσκολη και σκληρή χρονιά, όπου πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας εμπνευσμένοι από το πνεύμα του κοινού αγώνα των μεγάλων απεργιακών αγώνων των μεταλλωρύχων του 1948 και να πυκνώσουμε τις γραμμές του αγώνα μας ενάντια στη μονιμοποίηση της διαίρεσης και στις φασιστικές απειλές. Η βασική αντίθεση που αντιμετωπίζουμε αποτελεί η μόνιμη διαίρεση και καταστροφή ή η επανένωση στη βάση της ομοσπονδίας.

Ελληνοκύπριοι ελίτ και τουρκοκύπριοι διχοτομιστές συνεργάζονται όπως πάντα με μια μεγάλη αρμονία για τη μονιμοποίηση της διχοτόμησης, ώστε ο ιμπεριαλισμός να παίζει ελεύθερα το αππαρί του στη χώρα μας. Όμως δεν θα τους επιτρέψουμε αυτή τη φορά. Γιατί απέναντί τους υπάρχουν χιλιάδες φιλειρηνιστές μαχητές που αγωνίζονται χωρίς φόβο και πιο αποφασιστικά για την ειρήνη και την επανένωση.

Ως «Αριστερό Κίνημα» καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, πρώτιστα την ΕΔΟΝ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πυκνώσουμε τις γραμμές μας για να ενισχύσουμε τον αγώνα για την κοινή πατρίδα ώστε να μην παραδώσουμε αυτή τη χώρα στους αντιδραστικούς, εθνικιστές, διχοτομιστές και ιμπεριαλιστές.

Ζήτω η ΕΔΟΝ!
Ζήτω η ενωμένη ανεξάρτητη κοινή μας πατρίδα!
Ζήτω η ειρήνη!

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.